Video

Man stak zijn buurvrouw (41) dood na geluidsoverlast

18 december 2023 om 12:08 • Aangepast 29 december 2023 om 02:01
nl
De 41-jarige Carmen van Schaijk, die in september dood werd gevonden in haar huis in Uden, zou zijn doodgestoken door haar buurman. Dat bleek maandag tijdens een eerste tussentijdse zitting in de rechtbank in Den Bosch. De buurman, Ruben R., zou haar al maanden getreiterd hebben.
Profielfoto van Cor Bouma
Geschreven door

Ruben R. (46) zit al drie maanden vast voor het neersteken van zijn buurvrouw. De vrouw werd op 6 september dood gevonden in haar huis aan het Nonnenveld in Uden. Toen de partner van de vrouw haar niet kon bereiken, ging hij naar haar huis. Een buurman klom over de schutting en de liet de man binnen. Die vond haar dood in huis.

Maandag bleek dat er al langer een conflict speelde tussen de twee buren. De dag voor de vrouw werd doodgestoken, hadden Ruben R. en de vrouw nog een flinke discussie bij de voordeur over geluidsoverlast. Dat bekende R. ineens voor de rechtbank na daar maanden over te hebben gezwegen. Bij die ruzie werd ook geduwd en getrokken, biechtte Ruben R. op. Maar, volgens hem schudden ze elkaar daarna ook weer de hand.

Ruben R. zorgde al langer voor overlast en dat was ook bekend bij de woningbouwvereniging en de politie. Die had al een flink dossier over het conflict. De corporatie had opnameapparatuur opgehangen in het huis van de vrouw om de overlast van de buurman te registreren.

R. legde uit dat hij eerder niet over die ruzie wilde praten, omdat hij in het verleden al is veroordeeld tot tbs. Waarvoor dat toen was, werd niet duidelijk.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!