Buurt krijgt hun zin na protest: enorme led-wal langs A50 komt er niet

19 december 2023 om 15:16 • Aangepast 30 december 2023 om 02:03
nl
Er komt geen enorme led-mast langs de A50 bij de Poort van Veghel. Dat heeft het bedrijf dat de mast wilde neerzetten besloten, omdat de buurt ertegen protesteerde. Buurtbewoners waren bang dat de reclamezuil ervoor zou zorgen dat het niet meer donker werd in het buitengebied van Eerde, dat tegenover de Poort van Veghel ligt.
Profielfoto van Christiaan Bruil
Geschreven door

Het nieuws is dinsdag door het bedrijf BAS Group bekendgemaakt in een persbericht. Na het protest ging het bedrijf in gesprek met de buurt. "In deze gesprekken zijn de bezwaren vanuit de omgeving uitgebreid besproken. De bezwaren zijn dusdanig, dat we er vanaf zien", reageert BAS Group.

Met een groot spandoek werd er door de buurt geprotesteerd. '30 meter LED-mast = overlast', stond erop. Een petitie tegen de komst werd meer dan duizend keer ondertekend. Het bedrijf zei in februari al begrip te hebben voor de zorgen van de bewoners, maar liet ook weten dat de reclamemast commercieel nou eenmaal interessant is.

'Grens tussen industrie en buitengebied'
De buurt zag nog meer reclamezuilen met verlichting niet zitten. "De snelweg is altijd een grens geweest tussen industrie en het buitengebied hier. Er kwam al steeds meer verlichting op de panden en nu komen er tien schepjes bovenop. Met twee schermen van honderd vierkante meter per stuk", zei buurtbewoner Willem Smits in februari tegenover Omroep Brabant.

"We hebben gekeken hoe dat er op andere plekken uitziet. En iedereen staat ervan te kijken dat zo’n paal in een buurtschap mag komen."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.