Is er kans op een sneeuwvlok? Dit wordt het weer tijdens Kerstmis

22 december 2023 om 10:25 • Aangepast 9 januari om 02:10
nl
'White Christmas', 'Let it snow', 'Winter Wonderland'... In menig kerstliedje wordt gezongen over een witte kerst, maar ook dit jaar gaat het niet gebeuren. Dat vertelde Wouter van Bernebeek van Weerplaza vrijdagochtend in het radioprogramma 'WAKKER!' op Omroep Brabant. Het zal beide kerstdagen bewolkt zijn.
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

Ook deze vrijdag is dat het geval. Daarbij moeten we rekening houden met buien. "Die gaan soms gepaard met hagel en onweer", vertelde Wouter op de radio. "Het waait deze vrijdag wel een stuk minder hard dan donderdag, dat is een groot verschil. 's Middags komen we uit op windkracht 4 gemiddeld. Donderdag hadden we nog te maken met af en toe zware windstoten. Die hebben hier en daar in Nederland wat schade veroorzaakt, maar hier in Brabant viel het allemaal wel mee. De meeste wind was voor het noorden van Nederland."

"Zondag waait het weer stevig."

Het wordt vrijdagmiddag 10 of 11 graden. In het weekend houden we dit weer. Zaterdag wordt het volgens Wouter een graad of 10 en zondag kan het zelfs 13 graden worden. Veel te warm voor de tijd van het jaar.

"Beide dagen is het bewolkt en valt er vaak regen. Zondag waait het ook weer stevig, windkracht 5."

"Van winterse taferelen hoeven we voorlopig niet uit te gaan."

"Kijken we vervolgens naar de kerstdagen, dan is eerste kerstdag - maandag - verreweg de minste dag", laat Wouter weten. "Het is dan bewolkt en het regent lange tijd." Daarbij zal het een graad of 12 zijn.

Tweede kerstdag ziet er volgens hem wat beter uit. "Met name 's middags zal het dan op de meeste plaatsen droog zijn. De zon komt dan ook af en toe tevoorschijn. Dat wordt wel een middag om er lekker op uit te gaan. Dit mag na al die regen ook wel eens. Het is dinsdag een graadje minder zacht dan maandag, maar van winterse taferelen hoeven we voorlopig niet uit te gaan."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!