Video

Buurtbewoners verrassen pakketbezorger Ramiz met bijzonder kerstcadeau

23 december 2023 om 16:14 • Aangepast 9 januari om 02:07
nl
Pakketbezorger Ramiz kreeg zaterdagmorgen in Sprang Capelle de verrassing van zijn leven. Hij ontving uit het niets maar liefst duizend euro. Het was een kerstcadeau van mensen uit de wijk bij wie hij altijd de pakketjes bezorgt. “Die man heeft een hart van goud”, zegt initiatiefnemer Martin Sonnema.
Profielfoto van Rogier van Son
Geschreven door

Terwijl pakketbezorgers voor de feestdagen drukke tijden beleven, is Ramiz Isbeceren de rust zelve. Met zijn bus komt hij deze ochtend nietsvermoedend naar de Vier Heultjes in Sprang-Capelle. De buurt staat hem op te wachten met sterretjes in de hand.

Uit de speakers schalt kerstmuziek. De glühwein vloeit rijkelijk. Dit is voor de wijk het moment om hun favoriete pakketbezorger te bedanken. Ramiz stapt met een grote lach op zijn gezicht uit de bus. “Is de hele buurt hier? Dat geloof ik niet. Is dit echt?”

Buurtbewoner Sonnema kijkt tevreden toe. “Ramiz is altijd vriendelijk. Hij brengt de pakketjes bij oudere mensen zelfs naar binnen. De aura die om die man hangt is heerlijk. Heel Nederland mag dat weten en ik vind dat dat zeker beloond mag worden.”

"Het werd groter, groter en groter.”

Ramiz bezorgt de pakketjes op een voormalig vakantiepark in Sprang-Capelle. Volgens Sonnema regelen ze hier alles zelf. “We hebben hier 245 huizen staan. Het is gelegaliseerd en gelukkig mogen we hier wonen. We horen bij de gemeente Waalwijk, maar we doen het met een eigen bestuur allemaal zelf. Onze pakketbezorger hoort bij de gemeenschap.”

Bezorger Ramiz vindt dat zelf ook. Nadat hij zijn kerstcadeau in handen heeft gekregen, krijgt hij de microfoon. “Dit is de beste route die ik tot nu toe heb gehad.” De hele buurt juicht.

“We hebben een warme band. Het voelt als familie. Ik kan gewoon achterom gaan. Ik heb ook in Amsterdam bezorgd en dan is het hier heel anders. In de Randstad zijn ze door het drukke leven meer op zichzelf. De mensen zijn hier aardiger.”

Zo aardig dat ze zelfs duizend euro aan hem geven. “Het begon in de groepsapp”, zegt initiatiefnemer Sonnema. “We vonden dat we heel tevreden waren over het bezorgen door Ramiz. Ik zei: "Zullen we een kerstpakketje voor hem regelen?" Vervolgens stuurde ik een betaalverzoek via de app. Dat ging een heel eigen leven leiden. Het werd groter, groter en groter.”

"Ik hoop dat mensen dit in hun eigen leven gaan gebruiken."

Ramiz weet al wat hij met het geld gaat doen. “Ik ga een dagje uit met de kinderen. Ik heb zelf geen kinderen, maar ik heb heel veel neefjes en nichten. We gaan met zijn allen iets doen.”

Wat moeten andere bezorgers nou denken die ook door deze wijk rijden? “Neem er een voorbeeld aan”, zegt Sonnema. “Gooi het pakket niet zo voor een deur neer. Bel even aan. Neem de rust en geef het aan de mensen. Voor die mensen zit er misschien iets heel belangrijks in.”

Sonnema: “Dit is een klein lichtpuntje in de donkere dagen. Ik hoop dat mensen dit in hun eigen leven gaan gebruiken en de wereld willen veranderen. Misschien is het een sneeuwbal die gaat rollen.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!