Bjorn is professioneel kerstman: 'Veel leuker dan Sint zijn'

24 december 2023 om 14:17 • Aangepast 9 januari om 02:05
nl
Bjorn Wilbers is in december kerstman. En niet zomaar een kerstman, de Tilburger is professioneel kerstman en zo ziet hij er ook uit. Hij is een van de vier Coca Cola kerstmannen in Nederland en komt daarnaast als Santa bij veel bedrijfsfeesten en marketing evenementen. “Ik vind het veel leuker om Kerstman te zijn dan Sinterklaas. De Sint is netjes en je moet je toch aan het verhaal houden, bij de kerstman kan ik scherper zijn en veel meer kwijt.”
Profielfoto van Arnold Tankus
Geschreven door

Bjorn, je zou het niet zeggen, maar is pas 26 jaar, heeft de toneelschool gedaan en houdt er dus van om in de huid van een ander te kruipen. De rol bevalt hem goed en hij heeft het er heel erg druk mee: hij is kerstman van 6 december tot en met 23 december. “Dit is eigenlijk mijn eerste vrije dag”, zegt hij zondag. “Eigenlijk zou ik drie dagen vrij hebben, maar ik heb alle dagen gewerkt. Dan heb je het over zo’n twee of drie klussen per dag.”

"In een winkelcentrum kom je mij niet tegen."

Naast zijn 'dagelijkse' werk als Coca Cola-kerstman presenteert hij bij Omroep Brabant op de radio een programma en heeft hij ook een eigen rijdend kerstproject. “Dan is er een podium mee en delen we bijvoorbeeld kerstpakketten uit voor een bedrijf. Vaak heb ik ook iets waarbij mijn theaterachtergrond een rol speelt, dus in een winkelcentrum zul je mij niet tegenkomen.”

"Van de opbrengst kan ik een nieuwe auto kopen.”

Hij speelde ook wel eens Sinterklaas, maar zag meer mogelijkheden als kerstman. “In ieder dorp heb je minstens twee Sinterklazen, maar de kerstmannen markt is minder verzadigd. Er zijn hooguit tien professionele kerstmannen in Nederland.”

Hij liet een op maat gemaakt kerstmannenpak maken, een jaar later kwam er serieus haarwerk van echt haar bij. Kerstman zijn bleek een gat in de markt. Bjorn heeft het hartstikke druk en verdient er ondertussen ook nog een aardige som mee. “Ja, dat gaat best de goede kant op. Ik kan alleen van de opbrengst van de kerstman een nieuwe auto kopen.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!