Man (19) neergestoken door buurman: 'Hij zat onder het bloed'

31 december 2023 om 11:40 • Aangepast 9 januari om 02:10
nl
In een huis aan de Amethistdijk in Roosendaal is zondagochtend een man gewond geraakt bij een steekpartij. Terwijl hij nog in bed lag, zou hij door zijn buurman zijn gestoken. De buurman (35) is aangehouden als verdachte.
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

Volgens de politie zou de buurman een ruit hebben vernield en is hij zo het huis van het slachtoffer binnengedrongen. Daar stak hij hem neer. De politie doet nog onderzoek naar wat er precies is gebeurd.

"Voor hetzelfde geld stond hij bij mij binnen."

"Rond negen uur schrok ik wakker van politiegeroep", vertelt een buurtbewoner. "'Handen omhoog', hoorde ik. Ik dacht: wat is er aan de hand?", vertelt hij. Op dat moment was de politie al volop aanwezig in de straat. Volgens de buurtbewoner is de dader een verwarde man: "Er is al best vaak politie bij hem aan de deur geweest en een tijdje terug was er nog een buurtonderzoek."

"Zover ik weet gaat het om een onschuldig slachtoffer", aldus de buur. "Dat vind ik wel echt schrikken, ik woon erg dichtbij, voor hetzelfde geld stond hij hier in huis."

"Het slachtoffer was volgens mij weer aanspreekbaar."

De steekpartij maakt grote indruk op de buurtbewoners: "Iedereen is enorm geschrokken en in de straat hebben we er nog lang over nagepraat. Volgens mij was het ook niet te missen, heel Roosendaal kon die helikopter horen landen", zegt de buurman aangeslagen. "Ik begreep zelfs dat een buurtgenoot hulp heeft verleend aan het slachtoffer, hij zat helemaal onder het bloed."

Het slachtoffer is uiteindelijk niet door de traumahelikopter, maar met een ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Volgens de getuige was hij toen alweer enigszins aanspreekbaar.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!