Ook late vuurwerkshows in Tilburg zijn afgelast door de harde wind

31 december 2023 om 16:08 • Aangepast 9 januari om 02:06
nl
Ook de twee vuurwerkshows die in Tilburg om middernacht zouden worden gehouden gaan niet door. Eerder werden de shows om zeven uur al afgelast. Reden is de harde windvlagen die het afsteken van vuurwerk te gevaarlijk maken. Op twee plaatsen in de stad waren shows op oudjaarsavond gepland: bij de Piushaven en in het Reeshofpark.
Profielfoto van Agnes van der Straaten
Geschreven door

De wind zou ervoor kunnen zorgen dat vuurpijlen die tijdens de show worden afgeschoten in het publiek terecht kunnen komen en dat is volgens de gemeente onverantwoord. Het is wettelijk niet is toegestaan bij deze wind vuurwerkshows te houden.

Het is de vierde keer dat vuurwerkshows in Tilburg niet doorgaan. Dit jaar zou er ook een show zijn tijdens de Tilburgse Kermis. Ook daar gooide het weer roet in het eten. Vorig jaar was dat ook het geval in de nacht van oud op nieuw en het jaar daarvoor, in 2021, waren er geen shows vanwege corona.

De vuurwerkshows tijdens de jaarwisseling zijn bedoeld als alternatief,omdat particulieren in de gemeente geen vuurwerk mogen afsteken. Zo'n afsteekverbod geldt ook voor Eindhoven.

Goed nieuws
Het goede nieuws is dat maandag om zeven uur 's avonds er een herkansing is. Dan gaat zo goed als zeker de vuurwerkshow wel door. Volgens een woordvoerder van de gemeente is het weerbericht zodanig dat ze nu al kunnen zeggen dat er vuurwerk afgestoken kan worden.

Burgemeester Weterings: “Het is helaas niet anders. De weersvoorspellingen laten zien dat het niet kan. Gelukkig is er de gelegenheid om op 1 januari alsnog van twee shows te genieten. We hopen hier zoveel mogelijk Tilburgers te verwelkomen en samen te proosten op het nieuwe jaar.”

Eindhoven
De gemeente Eindhoven houdt samen met de organisatie van het oudejaarsfestijn EHV 24/7 de weersvoorspellingen elk uur in de gaten en ziet voor nu nog geen reden om de vuurwerkshow af te gelasten, laat een woordvoerder weten. Bovendien bestaat een groot deel van het programma uit een lichtshow en komen er artiesten optreden. Dus ook als het weer het vuurwerk niet toelaat, is er nog genoeg reden om naar het plein te komen.

Mocht de vuurwerkshow toch niet doorgaan, dan zal dat worden meegedeeld via sociale media, meldt een woordvoerder. “Maar daar gaan we niet van uit.”

De Efteling
Ook de Efteling ziet zondagmiddag nog geen reden om haar show vanavond niet door te laten gaan: “We houden het weer goed in de gaten en hebben nauw contact met de weerstations, maar voor nu ziet het ernaar uit dat we de show veilig kunnen laten doorgaan.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!