Video

Man spreekt vuurwerkafstekers aan en krijgt klappen

1 januari om 16:43 • Aangepast 9 januari om 02:09
nl
De politie onderzoekt een schietpartij in de omgeving van de Bernard Beekmansstraat in Best, waar kort na de jaarwisseling bewoners meerdere malen werden bedreigd en waarbij in de lucht werd geschoten. Er raakte niemand gewond.
Profielfoto van Arnold Tankus
Geschreven door

Volgens de politie kregen de bewoners van in de loop van de nacht tot twee keer toe bezoek van de mannen. Rond een uur kwam een man aan de deur van het huis en hij bedreigde de bewoner. Die kreeg ook een klap. Daarnaast werden de ruiten van zijn voordeur vernield. De bewoner wist zijn voordeur te sluiten, waarna de man ervandoor ging en instapte bij een tweede man die in een auto bij de woning zat te wachten.

Rond half drie kwamen er twee mannen naar de woning en bedreigden de aanwezige mensen en lieten daarbij ook een vuurwapen zien. Omdat de man, die eerder bedreigd was op dat moment niet aanwezig was, vertrok het tweetal uiteindelijk weer. Buiten op straat werd er wel nog een keer in de lucht geschoten met het vuurwapen.

Woordenwisseling
De politie zegt de zaak ‘zeer serieus’ te nemen. De aanleiding voor de schietpartij is een woordenwisseling die kort na middernacht plaats vond. De man sprak toen een groepje jongeren aan die vlak voor zijn huis vuurwerk aan het afsteken waren. Daarbij werd vanuit de jongeren ook vuurwerk richting de bewoner gegooid voordat zij ervandoor gingen. Ook hierbij raakte niemand gewond.

De politie wil nu weten of er bruikbare camerabeelden zijn. Daarnaast is technisch onderzoek verricht. Ook is de politie op zoek naar getuigen. De politie vraagt iedereen die iets meer kan vertellen over de eerdere woordenwisseling of latere incidenten, contact op te nemen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!