Van der Poel en Van Empel beginnen 2024 met winst in de blubber

1 januari om 17:04 • Aangepast 10 januari om 02:03
nl
Mathieu van der Poel en Fem van Empel hebben het nieuwe jaar maandag allebei ingeluid met een overwinning in de GP Sven Nys, een veldrit in het Belgische Baal. Alleskunner Van der Poel liet op het drassige parcours de concurrentie kansloos. Het was al de achtste zege op een rij voor de man die dit veldritseizoen vooralsnog een klasse apart is.
Profielfoto van Sandra Kagie
Geschreven door

Op een minuut en 54 seconden van Van der Poel eindigde zijn eeuwige rivaal Wout van Aert als tweede. Van der Poel won de wedstrijd op nieuwjaarsdag voor de vijfde keer. Vorig jaar ging de zege nog naar Eli Iserbyt. De Belg ontbrak dit jaar aan de start.

"Ik heb er wel van genoten, het is altijd wel een leuke cross die me goed ligt", zei Van der Poel na afloop van de strijd in de blubber. "Dit is het leukste als veldrijder, een heel technisch parcours met van die diepe sporen. Wout legde meteen een fors tempo op. Ik nam over, had weer een mooi gat en heb vervolgens redelijk foutloos gereden. Het was een leuke dag", concludeerde hij.

13e zege van het seizoen
Voor de 21-jarige Van Empel was de overwinning in Baal al haar dertiende zege van het seizoen. In de slotronde liet de wereldkampioen uit Den Dungen landgenote Lucinda Brand achter zich.

Fem van Empel wint in Baal (foto: ANP, Belga Photo/Jasper Jacobs).
Fem van Empel wint in Baal (foto: ANP, Belga Photo/Jasper Jacobs).

In tegenstelling tot bij de wereldbeker in het Zeeuwse Hulst waren er in Baal geen incidenten. Afgelopen weekend spuugde Van der Poel tijdens de cross in Hulst nog in de richting van een aantal toeschouwers. De 28-jarige wereldkampioen verklaarde na afloop dat hij zich bijzonder had geërgerd aan het constante boegeroep van een groepje toeschouwers.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!