Kwartfinale eindstation voor Michael van Gerwen op WK: 'Ongelooflijk'

1 januari om 21:44 • Aangepast 10 januari om 02:03
nl
Drievoudig wereldkampioen Michael van Gerwen is verrassend uitgeschakeld op het WK Darts in Londen. De Engelsman Scott Williams was maandagavond in de kwartfinales van het WK te sterk voor 'Mighty Mike'. De darter uit Vlijmen verloor in Alexandra Palace met 5-3 van Williams, de nummer 52 van de wereld. "Ongelooflijk", reageerde Van Gerwen na afloop.
Profielfoto van Sandra Kagie
Geschreven door

Van Gerwen bereikte vrijdag nog met groot machtsvertoon de laatste acht door met 4-0 te winnen van de Engelsman Stephen Bunting. En ook in zijn eerdere twee partijen op het WK maakte hij indruk. Zo verloor hij tot deze wedstrijd nog geen set.

"Niet de manier waarop ik 2024 wilde beginnen", reageerde Van Gerwen na de verliespartij op social media. "Ongelooflijk. Ik haalde mijn A-niveau niet, deze nederlaag komt hard aan." Andere media wilde hij niet te woord staan.

Tegen Williams speelde Van Gerwen maandag ver beneden zijn kunnen. Hij begon de partij al met een serie missers op de dubbels en gaf de eerste set cadeau aan zijn tegenstander. Hij herstelde zich vervolgens enigszins en kwam 2-1 voor, maar daarna zakte de Vlijmenaar in en liet hij zich op alle fronten aftroeven door Williams.

Killersinstinct ontbrak
Gek genoeg waren zijn scores aanvankelijk wel hoog, maar het ontbrak hem aan zijn gebruikelijke killersinstinct. Aan het slot van de wedstrijd bleven zijn scores ongebruikelijk laag en Williams strafte dat vakkundig af door set zeven en acht overtuigend te winnen.

Van Gerwen won het WK in 2014, 2017 en 2019. Op een vierde titel moet hij na deze nederlaag nog minimaal een jaar wachten.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!