Buggyrijders hopen op zware Dakar Rally, al haalt maar de helft de finish

4 januari om 07:00 • Aangepast 17 januari om 02:06
nl
Paul Spierings zet zijn ambities kracht bij en hoopt dit jaar met de toppers mee te kunnen doen bij de buggy’s. Zijn doel is stiekem een etappeoverwinning te pakken. Voor de overige Brabantse buggyrijders is finishen vooral het doel. “Ik verwacht de zwaarste rally ooit in Saoedi-Arabië.”

Voor de zesde keer rijdt Paul Spierings de Dakar Rally. De coureur uit Sint-Michielsgestel reed vorig jaar al etappes in de top tien en hoopt nu stiekem op meer. “Vorig jaar eindigden we op een zevende plek met maar drie minuten achterstand op de winnaar. Wat is drie minuten op vijfhonderd kilometer? Dat is het verschil tussen het wel of niet raken van een steen. Ik hoop stiekem dit jaar op een etappeoverwinning.”

De ervaren Dakar-coureur weet dat dan op een dag alles mee moet zitten. “Maar de voorbereiding was goed en tijdens de Morocco Desert Challenge behaalden we al erg goede resultaten.”

"Statistisch gezien haalt de helft maar de finish."

Dat geldt ook voor Jeffrey Otten. Maar de Gemertse buggyrijder is wat bescheidener. “Laten we kijken hoe het gaat en op de rustdag een eventuele doelstelling bepalen. Uiteindelijk wil iedereen vooral finishen. Met een plek in de top 20 zouden we al superblij zijn.”

Dat finishen al een doel op zich is geldt zeker voor de debutanten Martijn van den Broek en Jan-Willem van Mourik. “Statistisch gezien haalt de helft maar de finish”, beseft Van Mourik. “Dat is onder de debutanten nog meer. Het doel voor ons is finishen en dat zou fantastisch zijn.”

Ook Van den Broek wil graag de eindstreep halen en het liefst na een zo zwaar mogelijke rally. “Ik verwacht ook dat het de zwaarste rally ooit gaat worden in Saoedi-Arabië. Maar dat is alleen maar mooi. Dan is de blijdschap nog groter als we finishen. Hoe zwaarder hoe beter!”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.