Jongen (15) verliest hand nadat hij zwaar vuurwerk op straat vindt

2 januari om 20:33 • Aangepast 12 januari om 02:03
nl
Een jongen van 15 uit Teteringen is dinsdagavond een deel van zijn hand verloren, toen hij een stuk vuurwerk vond en dat oppakte. Het zou volgens de politie gaan om een al aangestoken Cobra. Een andere jongen raakte lichtgewond.
Profielfoto van Sven de Laet
Geschreven door

Het ging mis toen de jongen en een vriendje op straat liepen, vertelt een woordvoerder van de politie. "Ze vonden een Cobra, die waarschijnlijk al eens was gebruikt. Die staken ze aan en voor ze het wisten ging 'ie af." Met alle gevolgen van dien. "Die jongen mist nu zeker vier vingers." De andere jongen raakte lichtgewond. "Die stond er waarschijnlijk iets verder vanaf."

En dus waarschuwt de politie nog maar eens om uit te kijken met gevonden vuurwerk. "Levensgevaarlijk. Het is 2 januari, het heeft geregend. Dan denk je misschien dat het geen kwaad meer kan. Maar deze Cobra heeft waarschijnlijk net droog gelegen. Hier heb je alleen maar verliezers."

De woordvoerder roept nogmaals op om oud vuurwerk direct goed op te ruimen. "Gooi het een paar uur in een emmer met water en daarna bij het restafval. En vind je toch ergens vuurwerk, steek het niet aan. Doe het gewoon niet. Dit is een héél harde les."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!