Rotweer: de leukste activiteiten in de vakantie zonder nat te worden

3 januari om 15:00 • Aangepast 12 januari om 02:04
nl
Het is tot nu toe een kletsnatte kerstvakantie. We sloten het oude jaar met bakken regen af en begonnen het nieuwe jaar met hoosbuien. Niet fijn voor alle kinderen die nu vakantie hebben, maar ook niet voor alle ouders. Gelukkig kun je ook toffe dingen ondernemen waarbij je geen paraplu nodig hebt. Een lijstje van de leukste binnen-evenementen.
Profielfoto van Karin Kamp
Geschreven door

Zwieren en zwaaien op de ijsbaan
Bij het Winterpark in Schijndel kun je zwieren en pirouetjes draaien op de overdekte ijsbaan. Ook is er een gezellig wintercafé om op te warmen met een dampende kop chocomelk. Je kunt er terecht voor ijshockeywedstrijden, een muziekbingo, discoschaatsen, optredens van verschillende leuke artiesten, een ouderenmiddag en knutselmiddagen.

Archieffoto: ANP
Archieffoto: ANP

Racen met je zelfgebouwde raceauto
Je eigen raceauto bouwen van hout en hem vervolgens uittesten op de Nerdy Derby racebaan. Het kan bij de Ontdekfabriek in Eindhoven. En er is nog meer creatiefs te doen op deze coole plek voor handige kinderen. In de scraphoek schroef je allerlei oude apparaten uit elkaar om van de losse onderdelen nieuwe uitvindingen te bouwen. Ook zijn er films te zien én knutsel je daarna je eigen tekenfilm in elkaar. De Ontdekfabriek op Strijp-S is nog tot en met zondag 7 januari open.

Archieffoto: Boudewijn Bollmann/Flickr
Archieffoto: Boudewijn Bollmann/Flickr

Oneindig doolhof door gekke ruimtes
Voel je Alice in Wonderland in de wonderlijke wereld van Doloris The Maze. Een bizarre trip door een oneindig doolhof met gekke ruimtes, waarbij je klautert, klimt, kruipt en door het donker schuift. Alles speelt zich af in een groot gangenstelsel in de top van een van de hoogste gebouwen in de Spoorzone van Tilburg. Leuk voor kinderen én volwassenen.

Pyjama party in de bioscoop
Lekker naar de film zonder ouders, het kan woensdagavond in Den Bosch bij de Verkadefabriek. Eerst pannenkoeken eten en dan hup, naar de bioscoopzaal, waar ze de familiefilm 'Hotel Sinestra' draaien. En vergeet niet om je favoriet onesie of pyjama niet aan te trekken, want daarna is tijd om te swingen bij de Pyjama Disco Party.

Kerstwintercircus
Hooggeëerd publiek! In Oss is het kerstwintercircus neergestreken, met optredens van de menselijke kanonskogel, jongleurs en de messenwerper. Nog tot en met 7 januari te zien.

Archieffoto: ANP
Archieffoto: ANP

Schommelen in een wereld van betoverend licht
Het lijkt wel een beetje op GLOW, maar dan lekker warm en droog. Bij de Motion Imagination Experience stap je binnen in een wereld van betoverend licht. Iedere ruimte is anders. Je kunt zelfs schommelen terwijl je omringd wordt door felle kleuren, vuur, wolken, water en steeds veranderende patronen. Zelfs de kleding geeft licht. Door op de knoppen te drukken, verandert het lichtspektakel iedere keer opnieuw. De Motion Imagination Experience zit in de binnenstad van Eindhoven.

Wachten op privacy instellingen...

Het SNERT jeugdtheaterfestival
Heb je de binnenkant van een vuilniswagen wel eens bekeken? Wil je meebouwen aan een nieuwe wereld of kennismaken met Fred het eigenwijze hert? Trommel je vrienden en familie op voor het SNERT jeugdtheaterfestival in Tilburg. Op 4, 5 en 6 januari zijn er allerlei voorstellingen en concerten te zien op verschillende locaties.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!