PSV-fan na anti-joodse kreten: korter stadionverbod maar geen seizoenkaart

5 januari om 17:29 • Aangepast 17 januari om 02:05
nl
De PSV-fan die een kort geding aanspande tegen voetbalbond KNVB na een internationaal stadionverbod van tien jaar, kan in april 2025 weer naar voetbalwedstrijden. De rechtbank in Den Bosch kortte het stadionverbod in tot achttien maanden, maar hij krijgt zijn seizoenkaart niet terug. "Hamas, Hamas, joden aan het gas", riep de 50-jarige supporter vorig jaar april in een jolige bui na de gewonnen bekerfinale tegen Ajax.
Profielfoto van Arnold Tankus
Geschreven door

De stemming onder de Eindhovense supporters was uitgelaten bij het verlaten van De Kuip in Rotterdam, waar deze wedstrijd werd gespeeld. Maar deze voetbalfan werd na zijn geschreeuw meteen opgepakt en zat tot laat in de avond in de cel.

Zijn zonen mochten zonder hun vader naar huis en uiteindelijk kreeg de man 500 euro boete voor zijn antisemitische uitspraken. Een half jaar later kwam er nog een straf bij: een internationaal stadionverbod voor tien jaar. De PSV-fan nam een drastische stap: hij spande een kort geding aan.

Seizoenkaarten
De rechter acht bewezen dat de fan de uitspraken heeft gedaan, maar vindt de straf van tien jaar veel te hoog. De rechter wijst op het gewone strafrecht. Daar staat voor groepsbelediging een maximale gevangenisstraf van een jaar of een geldboete.

De fan kreeg geen gelijk als het ging om de geblokkeerde seizoenkaarten. Hij wilde dat de KNVB de Eindhovense club opdracht zou geven om de kaarten weer te activeren, maar daar gaat de voetbalbond niet over. Dat kan alleen de club zelf.

DIT WIL JE OOK LEZEN:

PSV-fan stapt naar rechter na stadionverbod van 10 jaar in heel Europa

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!