Video

Verdacht pakketje blijkt e-reader van Sientje: 'Ik schaam me dood'

6 januari om 16:26 • Aangepast 17 januari om 02:05
nl
Even was het zaterdag lichte paniek aan de Kleine Gent in Vught. Er werd in de straat een verdacht pakketje gevonden. Reden om twee huizen te ontruimen en de omgeving af te sluiten. Tot grote schaamte van Sientje, want het ging om haar pakketje met daarin slechts een e-reader: "Ik schaam me dood."

De e-reader zat in een met tape omwikkelde doos. Het pakketje werd ook nog eens bezorgd op het verkeerde adres. Alle reden dus om alarm te slaan. En ook al kon Sientje er zelf helemaal niets aan doen, heeft ze er een beroerd gevoel aan overgehouden.

"Ik schaam me dood", zegt Sientje. "Het bleek nogal een verdacht pakketje te zijn. Zeker omdat het in zwarte tape omwikkeld was. Niemand durfde het om te draaien om te kijken wat het juiste adres zou zijn."

Het pakketje was bovendien op het verkeerde adres, een leegstaand huis, bezorgd. "Daardoor kon niemand zien dat daar een pakketje was afgegeven dat ik miste."

Om deze reden werd aan het eind van de middag de doos als 'verdacht' aangemerkt. Daarop rukten politie, ambulance en brandweer massaal uit. Ook de Explosieven Opruimingsdienst Defensie werd volgens een politiewoordvoerder opgeroepen voor nader onderzoek.

Uit voorzorg werden twee huizen ontruimd en werd de straat in een ruime omtrek afgezet. "Heel veel dank aan alle hulptroepen die vandaag zijn geweest en mijn excuus aan alle buurtgenoten die hun huis niet uit mochten. Een goed verhaal met mijn e-reader."

Bart Meesters/SQ Vision
Bart Meesters/SQ Vision
Bart Meesters/SQ Vision
Bart Meesters/SQ Vision
De  verkeerd bezorgde e-reader (Foto: Bart Meesters/SQ Vision)
De verkeerd bezorgde e-reader (Foto: Bart Meesters/SQ Vision)

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!