Drie op een rij voor Janus van Kasteren in Dakar

7 januari om 15:27 • Aangepast 18 januari om 16:32
nl
Trucker Janus van Kasteren uit Veldhoven heerst momenteel in de zwaarste rally ter wereld. Hij schreef zondag de tweede etappe, de special over 463 kilometer, in de Dakar Rally van 2024 op zijn naam. Daarmee boekte hij zijn derde zege op rij. Eerder won hij de proloog op vrijdag en de eerste etappe op zaterdag in het vrachtwagenklassement.
Profielfoto van Frits van Otterdijk
Geschreven door

Als aanvoerder van de ranglijst, mocht Van Kasteren ook als eerste van start. Dat is niet per se een voordeel in de Dakar Rally omdat je dan vaak de eerste sporen in het zand moet maken. Achterblijvers kunnen dit spoor gaan volgen en tijd goedmaken.

Maar de concurrentie bleek andermaal niet opgewassen tegen de stuurmanskunsten van de Veldhovenaar. Van Kasteren hield de Tsjechen Ales Loprias en Martin Macek achter zich. Het verschil met de nummer 2 bedroeg echter slechts zes seconden.

Hij won vorig jaar al de rally voor vrachtwagens en lijkt nu goed op weg om die titel te prolongeren. "Ik zit nu gelijk bij die andere gasten in het koppie. Zij zullen wel denken 'hij is weer eerste'."

De Dakar Rally wordt verreden in Saoedi-Arabië. De tweede etappe ging Al Henakiyah naar Al Duwadimi, dwars door de woestijn over zandduinen van meer dan honderd meter hoog. De Dakar Rally eindigt op vrijdag 19 januari.

ZO VERLIEP DE EERSTE ETAPPE:

Van Kasteren wint eerste etappe Dakar: 'Nu nog elf etappes doorpakken'

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!