Video

Brand in café na steekvlam bij voordeur, politie zoekt twee brandstichters

9 januari om 05:45 • Aangepast 17 januari om 02:05
nl
Bij Café Govers aan de Kerkstraat in Geffen woedde maandagavond laat brand. Rond elf uur 's avonds ontstond een steekvlam op het terras, bij de toegangsdeur van de feestzaal. Volgens de politie zorgde die uiteindelijk voor de brand. Het vuur is aangestoken. De politie zoekt twee mensen die daar mogelijk bij betrokken waren.
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

Agenten die toevallig in de buurt waren, slaagden erin de vlammen met een brandblusser te doven, waardoor erger is voorkomen. In het café zou geen brand hebben gewoed. Hoe groot de schade is, is nog niet duidelijk. Vlak na de brand is een voorwerp veiliggesteld.

De politie laat weten onderzoek te doen naar brandstichting. Er is geen sprake geweest van een explosie, zoals eerst werd vermoed. "Hetgeen waarmee brand is gesticht, zorgde voor een steekvlam. Die leidde uiteindelijk tot de brand", zegt de politiewoordvoerder.

Na het eerste onderzoek wordt nu gezocht naar twee mensen die mogelijk bij de brandstichting betrokken waren.

Bang voor aanslag
De eigenaar van het café laat weten dat hij niet wil reageren. Hij denkt te weten wie de brand heeft aangestoken, maar wil daar niks over kwijt. "Anders komen ze terug."

Mede-eigenaresse Kim Soetekouw noemt de brand in gesprek met DTV Nieuws een aanslag. "Daar zijn we altijd al bang voor geweest", zegt ze. Volgens haar slapen er normaal gesproken kinderen boven het café, maar die waren er maandagavond niet. "Ik ben heel bang dat hen iets overkomt."

De explosie zou hebben plaatsgevonden op het terras, bij de toegangsdeur naar de feestzaal (foto: Gabor Heeres/SQ Vision).
De explosie zou hebben plaatsgevonden op het terras, bij de toegangsdeur naar de feestzaal (foto: Gabor Heeres/SQ Vision).
De politie doet onderzoek bij café Govers in Geffen (foto: Gabor Heeres/SQ Vision).
De politie doet onderzoek bij café Govers in Geffen (foto: Gabor Heeres/SQ Vision).

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!