Video

Meerdere explosies bij brand in bedrijfspand, gebouw deels ingestort

9 januari om 20:59 • Aangepast 19 januari om 02:04
nl
De grote bedrijfsbrand aan De Stater in Lieshout is onder controle, maar de brandweer was woensdagochtend rond half negen nog steeds bezig met nablussen. Ook is een deel van het pand inmiddels ingestort.
Profielfoto van Arnold Tankus
Geschreven door

De brand brak dinsdagavond rond half negen uit. Het gaat om een pand van 30 bij 45 meter op het industrieterrein de Stater waarin meerdere bedrijven huizen, een zogeheten bedrijfsverzamelgebouw. In het gebouw zouden gasflessen aanwezig zijn, en er zijn ook meerdere explosies gehoord. Op industrieterrein de Stater is ook brouwerij Bavaria gevestigd.

Bij het bestrijden van het vuur werden drie bluswagens en twee hoogwerkers ingezet. Korpsen uit omliggende plaatsen als Beek en Donk en Helmond waren ook gealarmeerd.

Er zijn geen slachtoffers gevallen, maar het pand moet als verloren worden beschouwd. Een flink deel van het bedrijfspand is ingestort. Het gaat om de zijkant en een deel van het dak.

Op dit filmpje op Facebook is een enorme explosie te zien.

Wachten op privacy instellingen...

De brand en ook het nablussen veroorzaakt nog veel rook. De adviseur gevaarlijke stoffen van de brandweer heeft meetploegen ingezet om het effect van de rook te onderzoeken en eventuele maatregelen te nemen. Heb je last van de rook sluit dan de ramen en zet de ventilatie uit. Rook is ongezond, aldus de brandweer.

Wachten op privacy instellingen...
Foto: Dave Hendriks/SQ Vision
Foto: Dave Hendriks/SQ Vision

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!