'Politie wilde moeder Bolle Jos bang maken en zei dat leven gevaar liep'

12 januari om 14:38 • Aangepast 1 februari om 02:05
nl
De politie zou de moeder van de voortvluchtige Bredanaar Jos Leijdekkers, 'Bolle Jos', hebben gewaarschuwd dat haar leven gevaar liep. Dat zei haar advocaat vrijdag in de rechtbank in Rotterdam. Zij zou zich die dreiging echter niet kunnen voorstellen. "Ze heeft het niet serieus genomen en we willen van het Openbaar Ministerie weten of hier sprake is geweest van een methode om reacties uit te lokken."
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

Volgens de advocaat zou het 'zeer kwalijk' zijn als dat zo is. "Er is helemaal niets gebleken van een ernstige dreiging naar mijn cliënt." De officier van justitie reageerde in de rechtbank dat hij niets hiervan weet. "We kunnen er niets over zeggen."

Twee Bentleys
De vader, moeder en zus van Leijdekkers staan terecht voor witwassen van onder meer horloges, dure handtassen, een appartement in Dubai en twee Bentleys. De zaak tegen hen kwam aan het rollen in het onderzoek naar 'Bolle Jos', die door justitie wordt gezien als een hoofdrolspeler in de drugshandel in Nederland en België. Hij wordt verdacht van grootschalige handel, import en export van cocaïne.

De politie is al een tijd op zoek naar Leijdekkers. Hij staat onder meer op de Nationale Opsporingslijst. Er is een bedrag van 200.000 euro uitgeloofd voor de tip die leidt tot zijn aanhouding.

Strafzaak in juni
De strafzaak tegen Leijdekkers wordt op 10, 11 en 12 juni behandeld. Mogelijk zonder Leijdekkers, als hij dan nog niet opgepakt is. "Maar liever mét natuurlijk", laat een woordvoerder van het Openbaar Ministerie weten.

De afgelopen tijd zijn meerdere van zijn vermeende handlangers opgepakt, onder wie zijn ouders en zus. In de rechtbank in Rotterdam vindt vrijdag de eerste zitting plaats tegen de moeder, vader en zus. Zij worden verdacht van witwassen.

DIT VIND JE VAST OOK INTERESSANT:

De broer van 'Bolle Jos' werd eind vorige maand opgepakt vanwege witwassen misdaadwinsten

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!