Els maakt de mooiste trouwfoto's van de Benelux en zo zien ze eruit

12 januari om 20:46 • Aangepast 23 januari om 02:02
nl
Geen standaard trouwfoto's, maar echte kunstwerken. Dat probeert Els Korsten uit Den Bosch van haar bruidsreportages te maken. Dat valt niet alleen bruidsparen voor wie ze werkt op, maar ook tijdens de 'Masters of Wedding Photography'. Ze sleepte donderdag voor de tweede keer de beste trouwfotograaf van de Benelux in de wacht. Het mooiste compliment? "Veel bruidsparen vinden mijn foto's echte kunstwerken."
Profielfoto van Corné Verschuren
Geschreven door

"Het is een hele eer om door je collega's aangewezen te worden als de beste trouwfotograaf. Het voelt nog zo onwerkelijk, dit is echt gaaf! Ik mag me, net als in 2021, de beste trouwfotograaf van de Benelux noemen", vertelt Els vol trots. De internationale wedstrijd wordt gehouden door Masters of Wedding Photography. Elk kwartaal mochten fotografen een aantal foto's insturen. De beste werden gewaardeerd met een award. Els sleepte er vijftien in de wacht.

Genoeg over de wedstrijd. Wat voor trouwfotograaf is Els? "Ik ben twintig jaar geleden begonnen als koeienfotograaf. Destijds waren veel shows en wedstrijden met koeien. Maar er trouwden ook stellen in de agrarische sector en die kwamen bij mij terecht."

"Ik concentreer me op onverwachte momenten."

Door de jaren heen bouwde Els aan een geheel eigen stijl. "Geen standaardfoto's van het bruidspaar. Maar ik concentreer me op onverwachte momenten. Dat is mijn kracht. Ik noem ze tussenmomenten en die maken deel uit van de reportage van het bruidspaar. Ik noem het docustijl. Het kan iemand zijn die in de auto stapt, iemand die wegloopt, kinderen die iets speciaals doen of iets met huisdieren."

Els wil bij elke bruiloft beslagen ten ijs komen. "Vooraf ga ik bij elk bruidspaar langs. Ik wil ze in een korte tijd goed leren kennen. Wie zijn ze? Waar houden ze van? Wat is hun interesse? Ik wil zoveel mogelijk van ze weten, ook de kleine dingen. Ik wil natuurlijk ook de feitelijke dingen weten: hoe gaat de dag verlopen? Zo bereid ik me voor zodat de reportage helemaal bij hun past."

Ze werkt bijna incognito. "Ik krijg vaak van bruidsparen te horen dat ze mijn aanwezigheid niet hebben gevoeld. Terwijl ik wel op alle momenten ben geweest, ook op de momenten die ze niet hadden verwacht."

Over het mooiste compliment ooit, moet ze even nadenken. "Veel mensen vinden mijn foto's echte kunstwerken en hangen ze ook op in hun huiskamer. Dat maakt mij trots." In 2021 was ik ook fotograaf van het jaar. Dat leverde meteen een mooie klus op. "Toen had ik al heel snel een bruiloft op een prachtig eiland. Wie weet komt er weer iets moois voorbij."

Hieronder zie je enkele foto's van de winnende trouwfotograaf Els Korsten uit Den Bosch:

Foto: Els Korsten.
Foto: Els Korsten.
Een van de favoriete foto's van de trouwfotograaf zelf (foto: Els Korsten).
Een van de favoriete foto's van de trouwfotograaf zelf (foto: Els Korsten).
Foto: Els Korsten.
Foto: Els Korsten.
Foto: Els Korsten.
Foto: Els Korsten.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!