Video

Yoran Krol (16) vermist: zoektocht met sonarboten op de rivier

18 januari om 14:33 • Aangepast 27 januari om 02:04
nl
De politie en Rijkswaterstaat hebben donderdag met boten gezocht op de Beneden-Merwede bij Papendrecht naar sporen van de vermiste Yoran Krol (16) uit Sleeuwijk. De zoektocht begon in de ochtend maar heeft geen nieuwe aanwijzingen opgeleverd, meldt Rijkswaterstaat aan Omroep Brabant. Er werd tijdens het zoeken sonarapperatuur ingezet.
Profielfoto van Ron Vorstermans
Geschreven door

Afgelopen vrijdag werd de jas van Yoran gevonden in de rivier bij Papendrecht. Het is onduidelijk waarom er nu weer werd gezocht op de plek.

Vermist
Yoran is nog altijd niet terecht en wordt sinds 24 december vermist. De fiets van Yoran werd een dag na zijn vermissing gevonden op de Merwedebrug. Vrijdag vond de politie zijn jas in rivier de Merwede, dankzij een tip.

De zoekactie naar de 16-jarige jongen werd afgelopen zaterdag de grootste burgerzoekactie ooit in Nederland. Liefst 2500 mensen sloten zich aan bij de zoektocht. Een aantal dat de verwachtingen ver overtrof.

Het Coördinatie Platform Vermissingen (CPV) organiseerde de zoekactie. Er werd gezocht binnen een straal van een kleine dertig kilometer rond Sleeuwijk. Ook toen werd er niets gevonden. Boswachters hebben in kleine bootjes geholpen bij de zoektocht in gebieden die minder goed begaanbaar waren door het hoge water. Zij zijn er vrijdag opnieuw bij met zoeken.

De tante van Yoran bedankte tijdens de zoekactie van zaterdag ook iedereen die meehielp:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!