Van kanker genezen Seuntjens maakt eerste goal sinds rentree: 'Fantastisch'

19 januari om 22:59 • Aangepast 2 februari om 02:03
nl
Een bijzondere avond voor Ralf Seuntjens (34) uit Breda. De spits, die de afgelopen jaren tegen lymfeklierkanker overwon, scoorde vrijdag tegen FC Eindhoven zijn eerste goal sinds zijn rentree op de Nederlandse velden. Daarmee bezorgde hij zijn ploeg De Graafschap ook meteen de winst. "Dit is geweldig."
Profielfoto van Sven de Laet
Geschreven door

Het nieuws over zijn terugkeer naar Nederland was eind vorig jaar op z'n minst opvallend te noemen. Eerder gaf de oud-speler van onder meer RBC Roosendaal, FC Den Bosch en NAC Breda aan zijn carrière in Japan af te willen sluiten. Kort nadat hij daar in het voorjaar van 2022 zijn avontuur begon, sloeg het noodlot toe. De diagnose? Lymfeklierkanker.

In de periode die volgde was het lang onzeker of Seuntjens ooit weer op het voetbalveld zou staan. Toch maakte hij vorig jaar juni, ruim een jaar na het slechte nieuws, zijn rentree bij zijn Japanse club FC Imabari.

En ondanks die wens om daar ook zijn laatste wedstrijd te spelen, draagt de Bredanaar nu toch weer het blauw-witte shirt van de Superboeren. Eerder speelde hij daar ook al tussen 2019 en 2021. Vrijdagavond voltooide hij zijn comeback, door in en tegen Eindhoven de enige goal te maken.

"Ik heb gezegd: ik kom hier niet om voor lul op het veld te lopen."

"Dit doet veel met me", vertelde Seuntjens na de wedstrijd voor de camera van ESPN. "Scoren is sowieso lekker, zeker in zo'n lastige uitwedstrijd. Maar als dan ook die kleine weer op de tribune zit...", doelt de matchwinner op zijn zoontje.

De druk was dan ook groot, geeft hij toe. "Ik wilde het echt laten zien. Met goals en door het team te helpen. Ik heb gezegd: ik kom hier niet om voor lul op het veld te lopen. Daar heb ik geen zin in. Als dat zo is, kun je beter de stekker eruit trekken." Voorlopig lijkt dat dus nog niet aan de orde. "Hij viel vandaag top binnen."

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!