Speeltuinschutter Bergen op Zoom opgespoord en uitgeleverd door Marokko

20 januari om 11:51 • Aangepast 2 februari om 02:03
nl
Christo H. (43) uit Bergen op Zoom is na jaren opgespoord in Marokko en vrijdag uitgeleverd aan Nederland. De man werd in 2018 bij verstek veroordeeld voor een schietpartij in een speeltuin in zijn woonplaats. Daarbij schoot hij in 2015 twee mannen neer. H. kreeg twaalf jaar cel van de rechter opgelegd maar verdween van de aardbodem.
Profielfoto van Rik Claessen
Geschreven door

De schietpartij was het gevolg van een ruzie tussen kinderen op een woonwagenkampje aan het IJslandpad in Bergen op Zoom. Lange tijd slaagde de politie er niet in om Christo H. op te pakken.

Na een lang onderzoek wist FastNL, het Nederlandse Fugitive Active Search Team met behulp van de Marokkaanse politie H. te traceren in het Marokkaanse Meknes. Op 9 augustus 2023 werd de man uit Bergen op Zoom gearresteerd, waarna zijn uitleveringsprocedure is gestart. Vrijdagmiddag landde H. op Schiphol onder begeleiding van de Koninklijke Marechaussee.

Op het moment van de schietpartij was er een verjaardagsfeestje gaande op het woonwagenkamp. Daar schoot H. eerst een 38-jarige man uit Schiedam neer. De speeltuinschutter en het slachtoffer waren de vaders van de ruziënde kinderen. Toen een 45-jarige man uit Vlaardingen het slachtoffer te hulp schoot, werd ook hij beschoten. Er vielen geen doden.

De politie meldde toentertijd dat ze wel wisten wie de dader was, maar dat de schutter spoorloos was. H. stond lange tijd hoog op de nationale opsporingslijst en die van Europol. Justitie had een beloning van 10.000 uitgeloofd voor de tip die naar de speeltuinschutter zou leiden. Het is niet bekend of die nu is uitgekeerd.

Na zijn aankomst in Nederland is Christo H. overgedragen aan de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) om zijn straf te gaan uitzitten.

DIT VIND JE OOK INTERESSANT:

Lees hier alles over de schietpartij

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!