Problemen door mogelijke ijzel blijven uit, nu wachten op storm Isha

20 januari om 21:48 • Aangepast 2 februari om 02:03
nl
Hoewel we vandaag afscheid nemen van het winterse weer, moesten mensen die vanochtend de weg opgingen opletten voor gladde wegen door ijzel. Het KNMI waarschuwde daarom zondagochtend vanaf acht tot elf uur met code geel voor gladheid in onze provincie.
Profielfoto van Wim Coenen
Geschreven door

Later op de dag en maandag is er door de komst van storm Isha kans op zware windstoten.

De overlast op de weg door ijzel, lijkt zondagochtend overigens te zijn meegevallen. Bij Rijkswaterstaat zijn er geen meldingen van incidenten binnengekomen. Het KNMI heeft code geel voor mogelijke gladheid dan ook begin van de middag overal beëindigd.

Volgens Rijkswaterstaat is er zondag niet heel veel extra gestrooid. Dit omdat er waarschijnlijk al voldoende zout op de weg lag. Dat er bij Rijkswaterstaat verder geen incidenten bekend zijn, betekent niet dat er helemaal niks is voorgevallen. Niet alle meldingen komen namelijk bij Rijkswaterstaat binnen.

Isha
In de loop van zondagmiddag komt storm Isha richting Nederland, waardoor de wind vanuit het zuidwesten toeneemt. Aan zee gaat het dan met windkracht 6 of 7 al hard waaien. Landinwaarts wordt windkracht 5 verwacht.

Meteorologen denken dat de storm maandagochtend zijn hoogtepunt zal bereiken. Om die reden wordt een drukke maandagochtendspits verwacht.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!