Burenruzie om parkeerplaatsen: twee auto's flink toegetakeld

22 januari om 19:30 • Aangepast 30 januari om 02:04
nl
Twee auto's aan de Jan Luijkenlaan in Helmond zijn door meerdere personen flink toegetakeld. Dat gebeurde in de nacht van zondag op maandag. Aanleiding voor de vernielingen zou een burenruzie om een parkeerplaats zijn. "Ik wil hier niet meer wonen."
Profielfoto van Christiaan Bruil
Geschreven door

De geparkeerde auto van een 61-jarige mindervalide vrouw en die van haar dochter waren afgelopen nacht het doelwit van de vandalen. De bewoonster, die anoniem wil blijven, is maandagochtend in tranen. "Dit is een rouwproces. Je denkt dat je een mooie auto hebt en dan dit", zegt ze aangeslagen.

Zoon Hans, die zijn achternaam liever niet geeft, zegt dat het een gerichte actie was. "Buurtbewoners hebben drie jongens met bivakmutsen gezien. Ze hebben alle ruiten en de motorkap ingeslagen. Dit is geen normale actie, maar een aanslag", zegt hij boos.

"Mijn moeder en zusje voelen zich zwaar geëmotioneerd."

Volgens Hans hebben zijn moeder en zusje ruzie met de overburen over een parkeerplaats. "Mijn moeder heeft een mindervalideparkeerplaats. Mijn moeder en zusje zetten de auto voor hun huis, maar de overburen eisen dat iedereen zijn eigen parkeerplaats heeft", zegt hij.

"De handhaving is er al vaker bij geweest", weet Hans. "Mijn moeder en zusje voelen zich zwaar geëmotioneerd."

De politie heeft maandagochtend buurtonderzoek gedaan en roept buurbewoners met camerabeelden op zich te melden. Het slachtoffer heeft aangifte gedaan, weet een politiewoordvoerder.

Foto: Omroep Brabant
Foto: Omroep Brabant
Foto: Omroep Brabant
Foto: Omroep Brabant
Foto: Omroep Brabant
Foto: Omroep Brabant
Foto: Raymond Merkx
Foto: Raymond Merkx

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!