PSV grijpt naast de beker en kan zich gaan voorbereiden op Almere City

24 januari om 21:59 • Aangepast 2 februari om 02:01
PSV heeft voor het eerst in 365 dagen een wedstrijd verloren in een Nederlandse competitie. Een jaar na de nederlaag tegen FC Emmen was nu Feyenoord te sterk in het bekertoernooi. De Rotterdammers hadden genoeg aan een treffer van Quinten Timber om de Eindhovense ploeg uit te schakelen. Na afloop windt trainer Peter Bosz zich vooral op over een niet aan PSV toegekende strafschop.

Voor de derde keer in één seizoen winnen in De Kuip. Na de evenaring van het record van 17 zeges op rij in de competitie, kon PSV dit seizoen opnieuw iets unieks presteren. Maar het heeft niet zo mogen zijn.

In de achtste finale van het bekertoernooi was Feyenoord de tegenstander. De wedstrijd golfde op en neer. Guus Til raakte met een kopbal de lat en aan de andere kant moest Joël Drommel een aantal keer redden. Dat lukte niet op een schot van Quinten Timber na ruim een halfuur voetballen. De middenvelder stond vogelvrij en scoorde uit de draai, 1-0.

Gemis op het middenveld
PSV miste in Rotterdam twee centrale middenvelders. Joey Veerman was nog altijd geblesseerd en Ismael Saibari is actief op de Afrika Cup. Dat was terug te zien op het veld want PSV miste een ‘nummer 8’. Die rol werd nu ingevuld door Malik Tillman, die normaal aan de linkerkant speelt of als aanvallende middenvelder.

Maar de Amerikaan speelde erg onwennig en werd in de rust al gewisseld voor Mauro Júnior, een linksback. Een andere linksback, Patrick van Aanholt, werd halverwege ook al de wei in gestuurd, om op het middenveld te spelen. PSV's trainer Peter Bosz was duidelijk niet tevreden over hoe het stond bij zijn ploeg.

Strafschop
Na de dubbele wissel werd PSV al snel gevaarlijk. Binnen tien minuten na de rust kreeg het de kans op de gelijkmaker, maar meerdere PSV-spelers kregen de bal in de kluts niet over de lijn. Verder was het erg broos wat de Eindhovenaren in aanvallend opzicht lieten zien.

Na een uur spelen bracht Bosz zijn volgende troef: Noa Lang. De aanvaller was dreigend en leek in de 70e minuut aangetikt te worden in het zestienmetergebied. Maar zowel de scheidsrechter als de VAR oordeelde opmerkelijk genoeg dat er geen aanleiding was voor een strafschop. Een gele kaart voor Mats Wieffer, de Feyenoorder die de overtreding leek te hebben gemaakt, had tevens rood betekend.

Eerste nederlaag in een jaar
Tot een echt slotoffensief kwam PSV niet meer waardoor het de achterstand niet om wist te buigen. Het verliest na 365 dagen weer een wedstrijd in een Nederlandse competitie. Een jaar geleden was FC Emmen te sterk in een duel voor de Eredivisie. Nu betekende een nederlaag tegen Feyenoord het einde van de bekercampagne.

Zaterdag kan PSV zich herpakken. In de competitie komt dan Almere City op bezoek.