Video

Drie auto's uitgebrand in dezelfde wijk, politie vermoedt brandstichting

25 januari om 06:19 • Aangepast 7 februari om 02:04
nl
In drie straten in Eindhoven-Noord is woensdagavond en -nacht een autobrand geweest. Een week geleden vlogen in het stadsdeel Woensel ook al drie wagens in brand. Het ging ditmaal om een bestelbus en twee personenwagens. De politie houdt ernstig rekening met brandstichting.
Profielfoto van Hans Janssen
Geschreven door

De bestelbus stond al een maand geparkeerd aan de Herentalsweg. Het voertuig was al enige tijd stuk en is vermoedelijk rond kwart over acht in brand gestoken. Getuigen zagen iemand wegrennen en vlak daarna vloog de bus in brand. Hoewel het vuur snel ontdekt werd en omstanders 112 belden, kon de brandweer niet voorkomen dat de bus zwaar beschadigd raakte.

Ruim anderhalf uur later was het raak op de Kruisakker, 900 meter verderop. Ook hier gaat de politie uit van brandstichting. Er werden een aantal spullen op en rond het voertuig gevonden, die daar mogelijk op wijzen. De auto is in beslag genomen zodat de politie later beter onderzoek kan doen.

Om kwart voor vier woensdagnacht werd een autobrand gemeld in de Meidoornstraat. Toen de brandweer er aankwam, was van de wagen weinig meer te redden. Ook dit voertuig is door de politie in beslag genomen voor sporenonderzoek.

Wat betreft de autobranden houden we zeker rekening met brandstichting. Onderzoek loopt.

"Of er een verband is tussen de branden is niet duidelijk en vooralsnog is er geen aanleiding dat te veronderstellen", zo laat een woordvoerder van de politie weten. "Datzelfde geldt voor een eventueel verband met eerdere autobranden. Mochten er mensen zijn die ons van informatie kunnen voorzien waaruit anders blijkt, dan willen we dat natuurlijk graag weten. Voorlopig worden de zaken als afzonderlijke incidenten onderzocht."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!