Video

Agressieve hardrijder verzet zich als hij wordt geboeid: agent breekt hand

25 januari om 10:37 • Aangepast 2 februari om 02:00
nl
Een politieman heeft woensdagnacht zijn hand gebroken toen hij in Tilburg een agressieve hardrijder in de boeien wilde slaan. De 33-jarige Tilburger die woensdagnacht met zijn auto roekeloos door de stad reed, werd op de Nachtegaalstraat staande gehouden. Een van de agenten brak zijn hand toen ze de agressieve man handboeien omdeden.
Profielfoto van Wim Coenen
Geschreven door

De agenten kregen de hardrijder op de Generaal Smutslaan in Tilburg in de gaten. Door zijn gevaarlijke rijgedrag kreeg de man een stopteken. Hij negeerde dat en ging er met hoge snelheid vandoor. De vlucht van de man werd een achtervolging met meerdere politieauto's. Volgens de politie haalde de Tilburger allerlei gevaarlijke stunts uit.

"Hij slingerde tegen geparkeerde auto's aan."

"De man reed met honderd kilometer per uur door de bebouwde kom en slingerde tegen geparkeerde auto's aan", zo schrijft de politie op haar website. "Hij verloor uiteindelijk zelfs zijn linkervoorband waardoor hij doorreed op alleen de velg."

Op de Nachtegaalstraat moest de Tilburger zijn auto achterlaten. Te voet hoopte hij nog aan de agenten te ontkomen. Dat mislukte. De agenten kregen hem te pakken en hielden hem aan. Door het flinke verzet van de man brak een agent zijn hand hierbij.

"We werden wakker van de sirenes."

Sylvia en haar huisgenoten zagen de worsteling op straat bij hun studentenhuis gebeuren. Ze werden wakker van sirenes in de straat. "We zijn toen als ramptoeristen bij de voordeur gaan staan. We zagen dat een man naar de grond werd gedrukt door de agenten. Hij schreeuwde ze allemaal lelijke dingen toe. Uiteindelijk is hij het politiebusje in gewerkt. Vanaf dat moment was de rust terug."

De man eindigde in een cel en kreeg te horen dat zijn rijbewijs is afgepakt en dat hij wordt verdacht van belediging, mishandeling, rijden onder invloed en verzet tegen zijn aanhouding.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!