Video

Trein rijdt tegen auto op overweg: vrouw zwaargewond naar het ziekenhuis

25 januari om 14:58 • Aangepast 2 februari om 02:04
nl
Een vrouw is donderdagmiddag rond half twee op de spoorovergang op de Molenstraat in Rosmalen met haar auto tegen een trein gebotst. Door onbekende oorzaak stond ze stil op het spoor, terwijl er een trein naderde. Die reed hard tegen de zijkant van de auto. De vrouw is met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De straat is een tijd afgesloten geweest en het treinverkeer tussen Oss en Den Bosch lag enkele uren stil.
Profielfoto van Wim Coenen
Geschreven door

De bestuurster, vermoedelijk rond de 70 jaar, raakte zwaargewond en kwam vast te zitten in haar auto. De brandweer moest de vrouw bevrijden. Er landde een traumahelikopter van het Radboudumc in Nijmegen om hulp te verlenen. De auto van de vrouw was zwaar beschadigd.

"We kunnen nog niks over de oorzaak zeggen. Het kan een ongeval zijn geweest, ze kan onwel zijn geworden, maar het kan ook bewust zijn", zegt een woordvoerder van de politie. "Het zou ons enorm helpen als mevrouw zelf een verklaring kan geven van wat er precies is gebeurd."

In de trein zaten zo'n 250 reizigers. Zij zijn allemaal ongedeerd. Door het ongeval was de Molenstraat in Rosmalen helemaal afgesloten. Het treinverkeer tussen Oss en Den Bosch lag stil, maar werd rond half vier hervat.

De ravage op het spoor na het ongeval. (Foto: SQ Vision/Bart Meesters).
De ravage op het spoor na het ongeval. (Foto: SQ Vision/Bart Meesters).

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!