Video

Rijinstructeur rijdt tegen fietsster: meisje zwaargewond naar ziekenhuis

26 januari om 14:27 • Aangepast 7 februari om 02:03
nl
Op de kruising van de Vierwindenlaan met de Baroniebaan in Tilburg is vrijdagmiddag een minderjarig meisje zwaargewond geraakt bij een aanrijding met een lesauto. De instructeur was op dat moment alleen, op weg naar zijn volgende les. Het slachtoffer was op de fiets, toen ze werd geraakt door de leswagen. Hij zou haar over het hoofd hebben gezien.
Profielfoto van Wim CoenenProfielfoto van Carlijn Kösters
Geschreven door

De fietsster en de lesauto botsten vrijdagmiddag rond kwart voor twee op elkaar. De politie vermoedt dat het meisje de weg wilde oversteken naar het Dongepad toen het misging. De fietsster zou op de motorkap en de voorruit van de ANWB-lesauto terecht zijn gekomen.

"De instructeur zou de fietser over het hoofd hebben gezien", laat een woordvoerder van de ANWB weten. De organisatie maakt zich zorgen over de fietsster en probeert contact te zoeken. Intussen doet de politie onderzoek naar hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren. Daaruit zal ook blijken of het ongeluk ook verdere consequenties heeft voor de rijinstructeur.

Zwaargewond
Het slachtoffer zou zwaargewond zijn geraakt bij het ongeluk. Dusdanig zwaar zelfs, dat de ambulance niet op het landen van een traumahelikopter heeft gewacht. De ziekenwagen is met spoed vertrokken, waarna de traumahelikopter de ambulance onderweg tegemoet kwam om te ondersteunen.

De politie heeft de omgeving afgesloten voor onderzoek.

De straat waar het ongeval gebeurde. (Foto: SQ Vision/Toby de Kort).
De straat waar het ongeval gebeurde. (Foto: SQ Vision/Toby de Kort).

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!