Het lijkt wel lente en het wordt nog warmer: 'Maandag beetje terrasweer'

27 januari om 12:20 • Aangepast 9 februari om 02:05
nl
Het is eind januari, maar buiten lijkt het al wel lenteachtig. Zondag halen we 12 graden en begin volgende week wordt het nog iets warmer. "We krijgen dan een beetje terrasweer in de middag", vertelt Jeroen Elferink van Weerplaza.
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

"Voor januari kan het eigenlijk niet beter", zegt de weerman in het radioprogramma 'Weekend' op Omroep Brabant. "Zondag is er weer veel ruimte voor de zon. "Dan zijn er iets meer sluierwolken en dan wordt het lokaal zelfs 12 graden. Dat is echt heel warm voor januari. Het zou 5 of 6 graden moeten zijn nu. Daar zitten we dus ruim boven."

"De ervaring leert dat de winter nog wel een keer om de hoek komt kijken."

Maandag doen we er qua temperatuur nog een schepje bovenop. "Dan wordt het lokaal zelfs 13 graden. Het zonnetje schijnt ook dan af en toe, dus het zou een beetje terrasweer kunnen zijn in de middag."

Ook de dagen daarna blijft het zacht, maar de bewolking heeft dan de overhand. "Maar het blijft droog." De lente lijkt dit jaar dus vroeg te vallen. "Maar de ervaring leert dat de winter nog wel een keer om de hoek komt kijken, met februari en maart nog te gaan."

Uppel in de ochtend (foto: Alex van den Akker).
Uppel in de ochtend (foto: Alex van den Akker).

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!