Man (23) rijdt 185 kilometer per uur door Eindhoven en strooit met coke

28 januari om 10:38 • Aangepast 9 februari om 02:06
nl
Een 23-jarige automobilist is zaterdagavond aangehouden na een politieachtervolging door Eindhoven. De man reed met een snelheid van 185 kilometer per uur over de John F. Kennedylaan en gooide envelopjes met cocaïne uit het raam van zijn auto.
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

De politie zag de verdachte toen hij voorbij reed op het viaduct van de Airbornelaan in de Eindhovense wijk Vaartbroek. Hij werd herkend omdat hij op 6 november vorig jaar aan de kant werd gezet met een ongeldig verklaard rijbewijs. De 23-jarige Eindhovenaar was al vaker gepakt voor rijden zonder geldig rijbewijs. Ook werd hij verdacht van de handel in harddrugs. Voor beide misdrijven werd hij vastgezet.

Achtervolging
Toen hij afgelopen zaterdagavond een stopteken kreeg van de politie ging hij er op lage snelheid vandoor door de wijk Eckart. De achtervolgende achten zagen dat hij druk bezig was met zijn kleding en middenconsole. Maar uiteindelijk stopte de verdachte op de Saturnusweg om daar met piepende banden weg te rijden toen de agenten uitstapten.

De politie was daar al op voorbereid en de man zijn auto stond al gesignaleerd. Andere agenten zagen de wagen later op het Stationsplein staan. Toen de bestuurder een stopteken van hen kreeg, ging hij ervandoor. Hij reed meermalen door rood en bracht andere weggebruikers 'ernstig in gevaar bij sommige manoeuvres', meldt de politie.

'Idioot hoge snelheden'
Op de John F. Kennedylaan gooide de bestuurder een grote hoeveelheid 'snow seals' - envelopjes met cocaïne - uit zijn auto. Hij reed daar 185 kilometer per uur en ook later tikte hij de 130 aan door Eindhoven. Na een achtervolging van tien minuten, waarbij de politie vanwege de 'idoot hoge snelheden' afstand nam, parkeerde de 23-jarige automobilist zijn auto in Nederwetten.

Daar ontstond meteen een achtervolging te voet. Gedurende zijn vlucht dumpte de Eindhovenaar 'een flinke apotheek' met harddrugs in een tuin. Uiteindelijk dreigden agenten hun stroomstootwapen te gebruiken als hij niet zou stoppen. Bij de aanhouding bleek de verdachte een flink wat drugs en contant geld bij zich te hebben. Ook was hij onder invloed van zijn eigen drugs.

Auto afgepakt
Het rijbewijs van de 'drugscoureur' is door de agenten afgepakt en de man is vastgezet. Ook mocht hij zijn auto inleveren. De recherche doet verder onderzoek. Zo werden in het huis van de man 450 potjes met snus - een soort theezakjes met nicotine - in beslag genomen.

Na zijn arrestatie in november had de politie al ontdekt dat de man zich bezighield met de handel in harddrugs. Uit dat onderzoek bleek dat de verdachte tienduizenden euro's drugsgeld witgewassen had door allerlei spullen te kopen. De politie heeft die toen ook in beslag genomen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!