Video

Gewonde bij woningbrand in Goirle, hond uit huis gered

31 januari om 22:01 • Aangepast 9 februari om 02:05
nl
Een bewoner van een appartementencomplex aan de Melkweg in Goirle is woensdagavond gewond geraakt toen er in zijn woning brand uitbrak. Hij is met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Zijn hond is door de politie uit de woning gered.
Profielfoto van Frits van Otterdijk
Geschreven door

De brandmelding kwam om tien voor negen binnen bij de alarmcentrale. De brandweer had de brand op de tweede verdieping van het wooncomplex snel onder controle. Dat gebeurde met hulp van een tankautospuit en een hoogwerker. Vanaf de begane grond was duidelijk de zwartgeblakerde keuken te zien, zo meldt een 112-correspondent.

De bewoner is met sirenes en zwaailichten door de ambulance en onder begeleiding van een politiewagen naar het ziekenhuis gebracht. Een verhaal apart was de hond van het slachtoffer. Het dier, een pitbull, moest door een hondengeleider van de politie uit de woning worden gehaald. Dat gebeurde met een vangstok. De hond is daarna met een politiebusje naar een opvangadres gebracht.

Enkele bewoners van het appartementencomplex moesten tijdelijk uit voorzorg hun woning verlaten. Zij hebben buiten naar het bluswerk en de reddingsactie staan kijken. Verdere opvang was niet nodig. Rond kwart voor tien kon iedereen terug naar huis.

De hond van het slachtoffer wordt in een politiebusje gezet (foto: SQ Vision).
De hond van het slachtoffer wordt in een politiebusje gezet (foto: SQ Vision).

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!