Video

Verwarde man sticht brand in huis en bedreigt politie, schoten gelost

3 februari om 22:12 • Aangepast 16 februari om 13:53
nl
Een verwarde man heeft zaterdagavond brand gesticht in een huis aan de Enzerink in Eindhoven. Toen de hulpdiensten aankwamen, wilde de man zijn huis niet verlaten. Hij bedreigde de brandweerlieden en de politie en zei hij dat hij een wapen zou gebruiken. De politie loste daarop waarschuwingsschoten.
Profielfoto van Rochelle Moes
Geschreven door

De brand brak rond tien voor half negen in de avond uit. De man zou vermoedelijk een bank in brand hebben gestoken. De brandweer was er snel bij, maar kon het huis niet meteen in. Op dat moment opende de man op de eerste verdieping een balkondeur, vertelt onze 112-correspondent. Hij riep dat er zestien gasflessen binnen stonden en het hele huis zou ontploffen.

Huizen ontruimd
Daarop is snel opgeschaald en werd het hele huizenblok ontruimd. De brandweer heeft vervolgens een raam ingeslagen om de brand binnen te kunnen blussen. De man was op dat moment nog in het huis en wilde niet vertrekken. Hij riep dat hij een vuurwapen had en daarop heeft de politie meerdere waarschuwingsschoten gelost.

Er moest een speciaal arrestatieteam met politiehonden in actie komen om de man te kunnen arresteren. Hij gaf zich uiteindelijk over. De politie heeft geen wapen gevonden.

Het voorval trok veel bekijks en de straat was lange tijd afgesloten. Er raakte niemand gewond. De man is wel voor controle naar het ziekenhuis gebracht, omdat hij veel rook had ingeademd. Volgens buurtbewoners zou de man de ex-partner zijn van de bewoonster van het huis.

Het voorval trok veel bekijks en huizen werden ontruimd (foto: Dave Hendriks/SQ Vision).
Het voorval trok veel bekijks en huizen werden ontruimd (foto: Dave Hendriks/SQ Vision).
foto: Dave Hendriks/SQ Vision.
foto: Dave Hendriks/SQ Vision.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!