Bosz kan leven met gelijkspel en heeft goed nieuws over blessuregevallen

4 februari om 08:30 • Aangepast 16 februari om 02:03
nl
Peter Bosz kon na afloop leven met het 1-1 gelijkspel, zaterdagavond tegen Ajax. Gezien de vele blessures in zijn elftal was één punt volgens de trainer van PSV het maximaal haalbare. Bosz had verder goed nieuws over de blessuregevallen: hij verwacht volgende week tegen FC Volendam alweer over extra spelers te kunnen beschikken.
Profielfoto van Yannick Wezenbeek
Geschreven door

Jesper Uneken (19) zat nog nooit bij de selectie van PSV, maar door de vele blessuregevallen moest hij ineens opgetrommeld worden. Hij was de enige aanvaller op de bank. Speelminuten werden hem niet gegund door Bosz, maar zijn aanwezigheid maakte duidelijk dat de opties voor de PSV-trainer beperkt waren.

“Het was lang spannend wie ik vandaag mee kon nemen”, blikt Bosz terug op afgelopen week. “Helaas viel het allemaal de verkeerde kant op. In de eerste seizoenshelft was het heerlijk dat ik twee of drie aanvallers met veel kwaliteit kon brengen. Daar ontbrak het vandaag aan.”

"Het is jammer dat je in een intense wedstrijd minder opties hebt."

En juist tegen Ajax kon Bosz die goede aanvallers op de bank wel gebruiken. “Het was een intense wedstrijd. Dat zag je terug op het veld want in het laatste kwartier was iedereen erg vermoeid. Dan is het jammer dat je minder opties hebt.”

Mede door de omstandigheden kon Bosz leven met het gelijkspel in de Johan Cruijff Arena. “Ik wil altijd winnen, maar 1-1 was een terechte uitslag. Zij hebben de kansen gehad om te winnen, maar wij raken met een kopbal van Luuk de Jong ook nog de lat. Ik kan prima leven met deze uitslag.”

"Er is voorlopig geen trend te ontdekken bij de blessures."

Terugkomend op de blessures vond de trainer het moeilijk de vinger op de zere plek te leggen. “Bij spierblessures moet je altijd goed analyseren hoe je die had kunnen voorkomen. Er is voorlopig nog geen trend te ontdekken. Maar geloof mij dat we zeker ook kritisch naar onszelf kijken.”

Gelukkig lijken veel blessures mee te vallen. Noa Lang en Armel Bella-Kotchap zijn langer uitgeschakeld. Malik Tillman, Joey Veerman en Ricardo Pepi zullen volgende week in Volendam echter weer inzetbaar zijn. Over Guus Til is nog wel wat onzekerheid. Daarover zal later meer duidelijk worden, al wordt ook niet verwacht dat hij er heel lang uit is.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!