Faillissement van Shoeby afgewend, kledingzaken blijven open

8 februari om 13:23 • Aangepast 23 februari om 02:04
nl
Winkelketen Shoeby heeft een faillissement kunnen voorkomen. Het familiebedrijf met hoofdkantoor in Rosmalen heeft een akkoord bereikt met schuldeisers. De modezaken blijven daardoor open.
Profielfoto van Christiaan Bruil
Geschreven door

De winkelketen telt zo'n 240 vestigingen, het overgrote deel in Nederland en enkele in Duitsland. Het bedrijf dreigde kopje-onder te gaan door de coronamaatregelen waardoor winkels dicht moesten blijven. Shoeby bleef daardoor zitten met onverkochte voorraden.

Door het akkoord met de schuldeisers hoeft de winkelketen een deel van de schulden niet terug te betalen. Volgens Shoeby is het een van de maatregelen van een herstelprogramma om het bedrijf na de coronapandemie weer gezond te maken. Wat dit herstelprogramma precies inhoudt, is nog onduidelijk.

Goed overleg
Het familiebedrijf zegt 'in goed overleg' tot een akkoord te zijn gekomen met schuldeisers. De regeling werd woensdag goedgekeurd door de rechter.

Volgens de Brabantse onderneming, die meer dan veertig jaar geleden de eerste winkel in Den Bosch opende, blijven ING en Van Deursen Beheer het bedrijf financieren.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!