Oeteldonkse vlaggen toch in toren van Sint-Jan, gemeente huurt bedrijf in

8 februari om 15:32 • Aangepast 23 februari om 02:00
nl
Het zou even wennen zijn voor de Bossche carnavalsvierders: geen Oeteldonkse vlaggen aan de toren van Sint-Janskathedraal. Even leek het erop dat de vlaggen dit jaar niet te zien waren, omdat de gemeente had vastgesteld dat medewerkers van de Sint-Jan de vlaggen niet meer op een veilige manier kunnen hijsen. De gemeente komt speciaal voor carnaval met een tijdelijke oplossing: een gespecialiseerd bedrijf gaat de Oeteldonkse vlaggen ophangen.
Profielfoto van Christiaan Bruil
Geschreven door

Bij bijzondere gelegenheden wapperen vlaggen aan de Sint-Jan. Het rood-wit-geel bij carnaval en op Koningsdag de Nederlandse driekleur. Dat gebeurt al sinds mensenheugenis, maar blijkt een gevaarlijke klus voor de vlaggenhijsers. Daarom worden er nu veiligheidsmaatregelen genomen om de hijsers te beschermen.

Zo komt in de toren een valbescherming bij een zes meter lange open trap aan de binnenkant van de toren. Ook wordt een reling geplaatst. Daarnaast krijgen de medewerkers van de Sint-Jan een training over werken op hoogte. Bij het hijsen van de vlaggen dragen medewerkers voortaan een helm en moeten ze zich zekeren.

Werkzaamheden
Wanneer de medewerkers van de Sint-Jan weer vlaggen in de top van de Sint-Jan mogen hangen, is nog niet duidelijk. De gemeente denkt dat de werkzaamheden in de monumentale toren nog wel even duren. Of er op Koningsdag weer een gespecialiseerd bedrijf wordt gevraagd om de Nederlandse vlag te hangen, is niet bekend.

De Oeteldonkse vlaggen wapperen vanaf vrijdag tot woensdagochtend op het Stadhuis en de toren van de Sint-Jan.

DIT VIND JE OOK INTERESSANT:

Vlag hijsen is veel te gevaarlijk: voorlopig geen vlaggen op de Sint-Jan

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!