Dertien illegale taxichauffeurs betrapt in het carnavalsweekend

11 februari om 07:47 • Aangepast 23 februari om 02:01
nl
Dertien illegale taxichauffeurs zijn dit carnavalsweekend aangehouden in Den Bosch en Eindhoven tijdens een politiecontrole die gericht was op 'zwarte taxi's', ook wel snorders genoemd. Deze dertien mannen vervoerden carnavalsvierders tegen betaling terwijl ze daar geen vergunning voor hebben.
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

Verder werd een 'echte' taxichauffeur betrapt in een gewone personenauto. "Zijn taxi was kapot, dus was hij maar in een auto zonder blauwe kentekenplaten, taxikeuring en boordcomputer gaan werken", laat de verkeerspolitie weten. Hij is hier voor bekeurd en hij moest acuut stoppen met zijn werk.

Vlucht voor controle
Naast de controle op illegale taxi's, werden ook 'echte' taxi's meegenomen bij de controle. Daarbij werden achttien processen-verbaal uitgedeeld, vanwege uiteenlopende verkeersovertredingen. Drie taxichauffeurs kregen een zogenoemd 'bevel tot staken van de arbeid' opgelegd omdat ze te weinig verplichte rust hadden gehouden. Een chauffeur kreeg een verplichte cursus over gedrag en verkeer opgelegd omdat hij vluchtte voor de controle.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!