Dit is het slechtste station van Nederland: gratis koffie als goedmakertje

12 februari om 10:22 • Aangepast 24 februari om 02:00
nl
Het treinstation in Lage Zwaluwe wordt het slechtst gewaardeerd van alle stations in Nederland. Reizigers geven het station het rapportcijfer 4,6. Dit blijkt uit onderzoek in opdracht van de NS en ProRail. Het station krijgt al de laagste waardering sinds het begin van de metingen in 2013. Om reizigers toch in het zonnetje te zetten, wordt er maandagochtend gratis koffie en thee uitgedeeld.
Profielfoto van Ista van Galen
Geschreven door

In het landelijke onderzoek wordt aan 83.000 reizigers gevraagd wat zij van hun station vinden. Dat gebeurt sinds 2013 ieder jaar. De NS en ProRail doen dit om te weten hoe reizigers over de treinstations denken en waar nog verbeteringen nodig zijn.

Station Lage Zwaluwe is in dit onderzoek op de laatste plaats geëindigd. Reizigers vinden het er, net als voorgaande jaren, sfeerloos. Dat komt doordat het station op een afstand van het dorp en naast de snelweg ligt. Daarnaast zijn de wachtruimtes op de loopbrug afgesloten vanwege vandalisme. Reizigers vinden het station wel overzichtelijk.

De NS en ProRail onderzoeken hoe ze het station kunnen verbeteren en hoe bijvoorbeeld het wachten op de trein aangenamer kan worden. Eerder werd het perron al vernieuwd en werd er verlichting opgehangen, maar dat heeft dus niet geholpen. Lage Zwaluwe scoort zelfs nog lager dan vorig jaar. Toen gaven reizigers het station een 5,2. Dit was toen het enige station in Nederland dat een onvoldoende kreeg.

Beste score in Brabant
Het best gewaardeerde treinstation in Brabant is station Deurne. Reizigers vinden het daar ruimtelijk en overzichtelijk. Volgens de NS is dit station een goed voorbeeld waar wordt samengewerkt met de omgeving. Zo werken omwonenden mee aan het beheer van het station.

Dit is de top 3 van beste stations in Brabant:

  1. Deurne met een 7,7
  2. Vierlingsbeek met een 7,7
  3. Heeze met een 7,6

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!