Dickpics voor een meisje van 10, man hoort taakstraf eisen

12 februari om 13:04 • Aangepast 24 februari om 02:00
nl
‘I love you’ en ‘je bent sexy’. Die berichten stuurde Darius Z. uit Valkenswaard naar een meisje van 10. En dat ging steeds verder, zo bleek maandag voor de rechtbank in Den Bosch. De inmiddels 27-jarige Z. verstuurde dickpics en ontving naaktfoto’s van het meisje.
Profielfoto van Cor Bouma
Geschreven door

Zenuwachtig wipte Darius Z. op zijn stoel tegenover de drie rechters. Hij moest maandagmorgen verantwoording afleggen over een heel duistere periode in zijn leven, toen hij als ‘Polly’ sekscontact zocht met een meisje van nog maar 10 jaar oud.

Hij was in 2021 zwaar verslaafd aan cocaïne en alcohol, zo bleek, en nam het allemaal niet zo nauw. “Ik was toen obsessief op zoek naar aandacht van vrouwen”, vertelde hij. Maar een van zijn online ‘dates’ was een meisje van 10 uit België. Dat bleek niet meteen, omdat zij ook was ingelogd op een datingapp voor volwassenen. Maar dat bleek wel korte tijd later.

'Zeer ongepast'
Zeker toen het meisje foto’s van zichzelf ging sturen, nadat Darius Z. daarom had gevraagd, had het Darius Z. duidelijk moeten zijn dat het meisje zeer jong was. Ook had hij moeten begrijpen dat hun contact zeer ongepast was, meende de officier van justitie.

En Z. gaf dat ook toe. Bij de politie zweeg hij nog de hele tijd, maar deze maandag wilde hij graag schoon schip maken en gaf hij al zijn fouten toe. Inmiddels is hij al een klein jaar clean en vast van plan niet meer terug te vallen in oude, slechte gewoontes.

Meer sekschats
“Ik snoof mezelf kapot”, vertelde hij. “En als ik dan even nuchter was, dan wist ik wel dat het sekscontact met dat meisje fout was en wiste ik veel van die berichten. Maar ik had mezelf toen niet in de hand en vluchtte weer in de alcohol en drugs en dan ging ik weer in de fout.”

Het Belgische meisje werd niet alleen slachtoffer van Z. maar van meerdere mannen. Haar moeder merkte in de zomer van 2021 dat ze steeds stiller werd en zich terugtrok. Toen ze haar dochters telefoon controleerde, schrok ze van de sekschats met mannen en de seksueel getinte foto’s van haar dochter en van geslachtsdelen van de betrokken mannen.

'Geen pedofiel'
De Belgische politie droeg de ontucht- en groomingzaak over aan de collega’s in Nederland. In april 2022 werd Darius Z. op zijn werk in Boxtel aangehouden. De man schrok daar wel van, maar het duurde nog een jaar voor hij stopte met zijn verslavingen.

Op de zitting presenteerde hij zich als een ander mens. Eentje die geleerd lijkt te hebben van zijn fouten. Hij is al 311 dagen clean en volgens eigen zeggen geen pedofiel. Het contact met het meisje was een grote fout, gaf hij keer op keer toe.

Werkstraf
En ook de officier van justitie viel dat op. “Meneer had zichzelf toen te weinig in de hand. Maar ik ben blij dat hij al zo lang niet meer gebruikt.”

Ze eiste een werkstraf van 120 uur en nog eens 120 uur voorwaardelijk, die hij moet uitvoeren als hij binnen twee jaar weer in de fout gaat. En omdat bij zulke zedenzaken volgens de richtlijnen niet alleen een taakstraf mag worden geëist vroeg ze ook om één dag cel.

De uitspraak in deze zaak is op 26 februari.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!