Liveblog

112-nieuws: 'bankmedewerker' steelt geld van bejaarde • gewonde bij botsing

13 februari om 13:43 • Aangepast 29 februari om 02:01
nl
In dit liveblog hielden we je deze dinsdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie. Wil je automatisch updates ontvangen van dit liveblog? Klik dan op het belletje.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Liveblog

23.00

Dit liveblog is gesloten

19.12

'Bankmedewerker' steelt geld van bejaarde

Een man die zich voordeed als helpdeskmedewerker van een bank heeft op die manier een 81-jarige vrouw uit Heeze opgelicht. Hij maakte 2200 euro buit na een drie uur durend telefoongesprek. De vrouw gaf de man onder andere haar pincode en pinpassen.

"Kort daarna wordt er door de man op de afbeeldingen geld gepind in Eindhoven bij een vestiging van AMAC op de Demer, waar hij een nieuwe iPhone kocht van 1729 euro. Daarna wordt er door hem nog eens 500 euro gepind bij de Piazza in Eindhoven", schrijft de politie.

Wie de dader herkent wordt verzocht contact op te nemen met de politie.

18.15

Gewonde bij botsing in Breda

Twee auto's zijn vanmiddag op de Tramsingel in Breda tegen elkaar gebotst. Een inzittende raakte gewond en is met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. Hoe het ongeluk kon gebeuren, is nog niet duidelijk. Beide auto's zijn zwaar beschadigd en worden door een berger weggesleept.

Gewonde bij botsing in Breda (Foto: Perry Roovers/SQ Vision)
Gewonde bij botsing in Breda (Foto: Perry Roovers/SQ Vision)
Foto: Perry Roovers/SQ Vision
Foto: Perry Roovers/SQ Vision
16.45

Vrachtwagen met pech op A50, weg is weer vrij

Een vrachtwagen met pech leidde op de A50 in de richting van Eindhoven tot een file van tien kilometer. De vertraging was tussen de knooppunten Ewijk en Paalgraven. De rechterrijstrook van de A50 was enige tijd dicht. Inmiddels is de weg weer vrij. De file zal snel oplossen.

16.35

Waarschuwing zwaar vrachtverkeer richting Antwerpen

De Politie Meldkamer Antwerpen waarschuwt dat zwaar vrachtverkeer over de snelweg A4 richting België niet de afrit Zandvliet moet nemen. Het verkeer staat daar vast vanwege het het boerenprotest. Het advies is om de A4-A12 richting Antwerpen te blijven volgen.

14.56

Vrouw overleden na ongeluk

Een 90-jarige vrouw uit Hoogeloon is overleden nadat ze vanochtend betrokken raakte bij een ongeluk in Casteren. Ze stak op haar fiets de oversteekplaats De Gagelvelden over toen ze in botsing kwam met een automobilist. De vrouw werd ernstig gewond naar het ziekenhuis gebracht. Daar is ze overleden. De bestuurder van de auto is een 67-jarige man uit Bladel. Hij is meegenomen naar het bureau voor nader onderzoek.

Fietsster (90) aangereden door een auto op De Gagelvelden in Hoogeloon (Foto: Google Streetview)
Fietsster (90) aangereden door een auto op De Gagelvelden in Hoogeloon (Foto: Google Streetview)
14.13

Fietsers gewond na ongeluk

Twee fietsers zijn gewond geraakt na een aanrijding met een bestelbus op de Lokkerdreef in Etten-Leur. Het gaat om een 70-jarige vrouw en 72-jarige man. De bestuurders van de bus raakte niet gewond. Een traumahelikoper werd opgeroepen en landde op een parkeerplaats in de buurt. De fietsers zijn met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Het is niet duidelijk hoe het ongeluk is gebeurd. De kruising is afgesloten voor onderzoek.

Foto: Perry Roovers/SQ Vision.
Foto: Perry Roovers/SQ Vision.
13.40

Gewonde na ongeluk

Op de Pastoor Jacobsstraat in Sint Hubert is een ongeluk gebeurd. Een auto raakte daar uit de bocht. In de auto zaten twee mensen, een van hen raakte gewond.

Foto: Marco van den Broek/SQ Vision.
Foto: Marco van den Broek/SQ Vision.
11.00

Man met mes aangehouden

De politie heeft gisteravond op het Pieter Vreedeplein in Tilburg een man aangehouden. De 42-jarige Tilburger werd aangesproken door een agent, omdat hij zich agressief gedroeg. Tijdens dat gesprek werd hij emotioneel en begon hij te schreeuwen. Hij greep tijdens dat gesprek plotseling naar een mes, dat hij in zijn broekriem had verstopt.

Een andere agent stond al uit voorzorg achter de verdachte en wist de man op tijd vast te pakken en tegen de grond te werken. De agenten hebben aangifte gedaan van bedreiging en poging tot zware mishandeling.

10.05

Vrouw gewond in Riethoven

Op een camping aan de Volmolen in Riethoven is vanochtend een vrouw gewond geraakt. Dat kwam volgens een 112-correspondent door een gasfles die werd losgekoppeld terwijl deze nog niet dicht was. Bij de gasfles ontstond daardoor een vlam. De vrouw probeerde de fles snel naar buiten te brengen, maar raakte gewond aan haar gezicht. De brandweer heeft haar gekoeld en ze is in de ambulance gecontroleerd.

Foto: Rico Vogels/SQ Vision.
Foto: Rico Vogels/SQ Vision.
10.04

Snelheidscontrole Veldhoven

De wijkagent heeft afgelopen week een snelheidscontrole gehouden aan het Sondervick in Veldhoven. Op die weg geldt een maximumsnelheid van vijftig kilometer per uur. Van de ruim 2100 voertuigen reden 204 bestuurders te hard. De hoogst gemeten snelheid was 93 kilometer per uur.

Wachten op privacy instellingen...
06.52

Automobilist aangehouden

Een automobilist is afgelopen nacht aangehouden in Helmond. Agenten roken tijdens een alcoholcontrole een sterke hennepgeur bij hem. De man testte positief op cocaïne en cannabis. De ruim twintig andere bestuurders bleken niet onder invloed.

De automobilist onder invloed in Helmond werd aangehouden (foto: Instagram politie Helmond).
De automobilist onder invloed in Helmond werd aangehouden (foto: Instagram politie Helmond).
00.43

Auto botst op vangrail A50

Een auto is afgelopen nacht tegen de vangrail gebotst op de A50 vlakbij Veghel. De bestuurder was in slaap gevallen. De auto tolde na de botsing en kwam vervolgens op de rijbaan stil te staan. De bestuurder uit Veghel (20) was niet gewond. De man is in een ambulance naar huis gebracht. De auto is getakeld.

00.33

Automobilist slingert over N279

Een automobilist slingerde gisteravond over de N279. Meerdere mensen die de bestuurder tegenkwamen, waarschuwden de politie. Die hield de automobilist in de buurt van Berlicum tegen. Hij had een promillage van zo'n 1,0, bijna het dubbele van de toegestane hoeveelheid.

De automobilist op de N279 had teveel gedronken (foto: Instagram politie Meierijstad).
De automobilist op de N279 had teveel gedronken (foto: Instagram politie Meierijstad).
23.32

Man dreigt met vuurwapen

Een man is gisteravond laat aangehouden op de Daniel Josephus Jittastraat in Tilburg. Hij zou daar tijdens een ruzie gedreigd hebben met een vuurwapen. Agenten gebruikten bij de aanhouding hun stroomstootwapen. De man had inderdaad een wapen bij zich. Dit is door de politie meegenomen voor verder onderzoek.

21.42

Auto zonder achterverlichting, bestuurder zonder rijbewijs en ID

Een automobilist reed gisteravond in een auto zonder achterverlichting over de A58 in de buurt van Etten-Leur. Agenten die dit zagen, spraken de bestuurder aan. Die kon geen identiteitsbewijs en geen rijbewijs tonen. Hij kreeg een proces-verbaal.

Agenten stopten de automobilist op de A58 bij Etten-Leur (foto: Instagram wijkagentexpert Weerijs buiten).
Agenten stopten de automobilist op de A58 bij Etten-Leur (foto: Instagram wijkagentexpert Weerijs buiten).
20.42

Inbreker met carnavalssjaal

Bij brasserie De Keizer aan de Lindelaan in Helvoirt is carnavalsmaandag op klaarlichte dag ingebroken. Er zijn meerdere spullen meegenomen. Volgens het BD gaat het vooral om waardevolle elektronica. De inbraak vond plaats aan het eind van de ochtend of het begin van de middag. Op camerabeelden is een man te zien die zwart gekleed is en een sjaal draagt van Kruikenstad (Tilburg). De Keizer is tijdens carnaval de residentie van Keiespellersdurp. Verschillende mensen zouden de inbreker hebben gezien.

De inbreker kwam de brasserie binnen via de zijkant van het gebouw, aan de Achterstraat (foto: Bart Meesters).
De inbreker kwam de brasserie binnen via de zijkant van het gebouw, aan de Achterstraat (foto: Bart Meesters).

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!