Liveblog

112-nieuws: agent redt lammetje • brand in papiercontainer

16 februari om 19:17 • Aangepast 29 februari om 02:00
nl
In dit liveblog hielden we je deze vrijdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie. Wil je automatisch updates ontvangen van dit liveblog? Klik dan op het belletje.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Dit liveblog is gesloten.

Liveblog

21.30

Meerdere boetes bij verkeerscontrole

Bij een verkeerscontrole in Den Bosch zijn meerdere boetes uitgedeeld, meldt de verkeerspolitie Oost-Brabant. Het gaat onder meer om rijden zonder rijbewijs, rijden met een ongeldig kenteken, te hard rijden, het niet dragen van een helm en rijden op een step. De controle werd samen met handhaving Den Bosch gehouden.

19.30

Papiercontainer in brand bij flat

De brandweer is met meerdere voertuigen uitgerukt om een brand te blussen bij de afvalcontainers onder een flat aan de Molenstraat in Helmond. Daarbij werd de deur van de ruimte opengebroken.

De brandweer had de brand, die woedde in een papiercontainer, snel onder controle. Er wordt nog gecontroleerd of rook het gangenstelsel is ingetrokken. Er zijn geen gewonden.

Papiercontainer in brand bij flat (foto: SQ Vision)
Papiercontainer in brand bij flat (foto: SQ Vision)
19.13

Auto botst op fietser op berucht kruispunt

Op het kruispunt van de Hoogstraat met de Beelmanstraat in Valkenswaard is een ongeluk gebeurd. Een fietser reed tegen een auto aan en moest met de ambulance naar het ziekenhuis. De vrouwelijke autobestuurder mankeerde niets, maar zij en haar zoontje waren flink geschrokken. Op dit kruispunt gebeuren vaker ongelukken.

Foto: Rico Vogels/SQ Vision Mediaprodukties
Foto: Rico Vogels/SQ Vision Mediaprodukties
18.36

Agenten redden pasgeboren lammetje

Goed nieuws uit Waspik. Agenten hebben daar een pasgeboren lammetje gered dat op zijn buik in de wei lag en niet meer overeind kon komen.

Wachten op privacy instellingen...
17.49

Minder treinen naar Den Bosch

Wachten op privacy instellingen...
17.43

Automobilist verliest macht over het stuur

Op de Hoogstraat in Oosteind is een automobilist door onbekende oorzaak de macht over het stuur verloren en tegen een boom gebotst. De auto raakte door de klap flink beschadigd. Een ambulance kwam om de bestuurder na te kijken. Hij was niet gewond Een bergingsbedrijf komt de auto takelen en afvoeren.

Foto: Jeroen Stuve/SQ Vision.
Foto: Jeroen Stuve/SQ Vision.
15.45

Controle op criminaliteit in Moerdijk

Verschillende overheidsdiensten zoals de politie, gemeente en douane hebben controles uitgevoerd bij bedrijven en huizen in Moerdijk. Daarbij is onder andere op brandveiligheid, rechtmatige bewoning en naleving van vergunningen (milieu- en bouwvoorschriften) gecontroleerd. Er was sprake van een aantal kleine overtredingen.

In totaal waren zo’n 20 mensen in touw en zijn zo’n 20 locaties bezocht.

15.32

Vanavond werkzaamheden op A58

Wachten op privacy instellingen...
15.13

Drugsafval en hennepkwekerij gevonden

Op een boerenerf in Lierop heeft het Peelland Interventie Team (PIT) gisteren een grote hoeveelheid (synthetische) drugsafval aangetroffen. Het gaat om 10.000 liter; gebruikt bij de productie van ongeveer 1.250 kilo speed. Ook heeft de politie in Helmond een grote hennepplantage gevonden. De locatie met drugsafval wordt de komende dagen gereinigd en de hennepplantage wordt ontmanteld.

Vaten met drugsafval (foto: Peelland Interventie Team)
Vaten met drugsafval (foto: Peelland Interventie Team)
12.52

Auto vliegt in brand

Een auto is vanmiddag uitgebrand op de stoep bij een woning aan de Oudedijk in Odiliapeel. Wat de oorzaak is van de brand, is niet bekend. De auto wordt als verloren beschouwd.

Foto: Marco van den Broek / SQ Vision
Foto: Marco van den Broek / SQ Vision
12.19

Botsing tussen auto en vrachtwagentje

Een auto en een vrachtwagentje zijn in Oosterhout op elkaar gebotst. Het ongeluk gebeurde op de kruising van de Weststadweg en de Energieweg. In de auto zat een bestuurster en haar baby. Zij zijn allebei nagekeken door ambulancepersoneel en kwamen met de schrik vrij. Ook de bestuurder van het vrachtwagentje bleef ongedeerd.

De politie doet onderzoek naar wat er is gebeurd, een berger neemt de voertuigen mee.

Foto: Marcel van Dorst / Eye4Images
Foto: Marcel van Dorst / Eye4Images
Foto: Marcel van Dorst / Eye4Images
Foto: Marcel van Dorst / Eye4Images
11.54

Vlam in de pan veroorzaakt woningbrand

In een huis in Bergeijk is vanmorgen brand ontstaan bij het oliebollen bakken op het gasfornuis. De brandweer kwam met twee blusvoertuigen naar de brand aan de Weebosserweg. De pan werd uit het huis gehaald maar in de woning was ondertussen al veel schade. De bewoner van het huis had rook ingeademd en is in een ambulance gecontroleerd.

Pan met oliebollen (foto: Rico Vogels / SQ Vision).
Pan met oliebollen (foto: Rico Vogels / SQ Vision).
Foto: Rico Vogels / SQ Vision.
Foto: Rico Vogels / SQ Vision.
09.40

UPDATE - Busjes in brand gestoken in Geldrop

De eigenaar van de twee busjes die vannacht in brand zijn gestoken in Geldrop, heeft geen idee waarom dat is gebeurd. "Ik heb met niemand een probleem, dus ik ga er vanuit dat het niet op mij persoonlijk gericht is."

Hij geeft aan dat er bij hem in de buurt in Geldrop de afgelopen jaren al vaker auto's in brand zijn gestoken. Twee jaar geleden ging ook zijn eigen personenauto in vlammen op.

De politie bevestigt dat er mogelijk sprake is van brandstichting. Ze doet onderzoek naar de brand en bekijkt ook eerdere autobranden in Geldrop. "Maar dat doen we standaard na een autobrand, we kijken dan meteen of er verbanden zijn met eerdere branden", aldus een woordvoerder van de politie. Er is niemand aangehouden.

Foto: Dave Hendriks / SQ Vision
Foto: Dave Hendriks / SQ Vision
08.38

Explosie in Breda

Bij een explosie bij een woning in de Kolfbaanstraat in Breda is door de klap de voor en achterzijde alle ruiten van de woning kapot gesprongen. De explosie was rond half acht en het glas van de voorzijde lag door de klap op straat. De politie is met meerdere eenheden ter plaatse zijn. De bewoonster is in de ambulance gecontroleerd op mogelijke verwondingen. Buurtbewoners zeggen dat er mogelijk door twee personen iets is gegooid, de politie onderzoekt dit. De straat is afgezet voor onderzoek.

Lees hier het hele bericht over de explosie in Breda

06.32

Hennepkwekerij ontdekt in bedrijfspand

In een bedrijfspand in Geertruidenberg is gisteren een hennepkwekerij met honderden planten gevonden. De politie kwam de kwekerij op het spoor nadat handhavers een sterke hennepgeur hadden geroken. In het pand trof de politie twee verdachten die al snel toegaven dat er een hennepkwekerij gevestigd was op de eerste etage. "Deze was zeer professioneel ingericht en het betrof een grote hoeveelheid aan planten en potten", meldt een wijkagent van Drimmelen op social media.

De kwekerij is geruimd door een professioneel bedrijf. Tegen de verdachten wordt proces-verbaal opgemaakt. De burgemeester gaat beslissen of het pand gesloten moet worden.

Foto: Wijkagent Drimmelen / Instagram
Foto: Wijkagent Drimmelen / Instagram
06.06

Treinen rijden weer

Het treinverkeer tussen Boxtel en Eindhoven Centraal is weer hervat nadat er gisteravond een stroomstoring plaatsvond. De problemen zouden zijn ontstaan op station Best. Ook tussen Den Bosch en Utrecht reden gisteravond minder intercity's door een stroomstoring.

04.10

Busjes in brand, vermoedelijk aangestoken

Er heeft vannacht brand gewoed in twee busjes die stonden geparkeerd aan de Baron van Tuyll van Serooskerkenstraat in Geldrop. De brandweer kwam snel naar de brand maar kon niet voorkomen dat beide busjes werden verwoest door de vlammen. Om de brand goed te kunnen blussen, moest de brandweer de achterdeur van de bussen open breken.

Beide busjes stonden aan de voorzijde in brand, de brand is waarschijnlijk aangestoken. Ze zijn van één ondernemer. De politie onderzoekt de brand. De busjes zijn afgevoerd door een berger.

Foto: Dave Hendriks / SQ Vision
Foto: Dave Hendriks / SQ Vision
Foto: Dave Hendriks / SQ Vision
Foto: Dave Hendriks / SQ Vision
21.04

Traumaheli landt op voetbalveld

Op een trainingsveld van de voetbalclub RKSV Boxtel is iets voor halfnegen een traumahelikopter geland voor een reanimatie bij de nabijgelegen tennisvereniging. Naast de helikopter kwamen twee ambulances en meerdere politie-eenheden ter plaatse. De helikopter trok veel bekijks van nieuwsgierigen.

Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
20.54

Steekpartij in Kaatsheuvel

In Kaatsheuvel is gisteravond rond halfacht iemand neergestoken. Het slachtoffer is daarbij gewond geraakt. Er is later iemand aangehouden in Waalwijk. De precieze plek van de steekpartij heeft de politie nog niet vrijgegeven. "De rol van de arrestant en de toedracht worden nog onderzocht", schrijft de politie.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!