Video

Explosie bij huis: ruiten aan beide kanten eruit geblazen door de knal

16 februari om 08:48 • Aangepast 1 maart om 02:00
nl
Er is vrijdagochtend een explosief afgegaan bij een woning in de Kolfbaanstraat in Breda. Door de knal zijn aan de voor- en achterkant alle ruiten van de woning kapot gesprongen. De explosie was rond half acht en het glas van de voorzijde lag door de klap op straat.
Profielfoto van Arnold Tankus
Geschreven door

In het huis woont een stel. De vrouw is heel erg geschrokken en lichtgewond geraakt, vermoedelijk door glasscherven. Zij is nagekeken in de ambulance.

“Het was echt een hele harde, doffe klap”, zegt een buurtbewoner. “Ik stond onder de douche en dacht dat er een deur echt heel hard werd dicht geknald. M’n vriendin zei: dit is niet goed, het was echt een harde knal.”

Op camerabeelden van een bewoner die op nog geen honderd meter van de getroffen woning woont en door Omroep Brabant zijn gezien, zijn een paar minuten voor de explosie twee personen te zien die met capuchon op die kant op lopen. De explosie is drie minuten later, rond 7.26 uur. De politie heeft de beelden bekeken in verband met het onderzoek.

"Hij rende echt kéihard. Echt sprinten."

Een vrouw die zo’n vijftig meter verderop in de straat woont, heeft een persoon zien weg rennen. “Ik was net wakker en zag iemand voorbij rennen. Hij rende echt kéihard. Echt sprinten”, aldus een bewoonster.

Andere buurtbewoners zeggen dat er mogelijk door twee personen iets is gegooid. "Die signalen hebben wij ook gekregen", zegt een woordvoerder van de politie. Ze bevestigt dat het niet gaat om een ongeluk, maar een misdrijf. "De recherche is momenteel bezig met technisch onderzoek."

De straat is afgezet (foto: Perry Roovers SQ Vision)
De straat is afgezet (foto: Perry Roovers SQ Vision)
(Foto: Perry Roovers SQ Vision)
(Foto: Perry Roovers SQ Vision)

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!