Gestolen auto van de weg gehaald na achtervolging met 200 kilometer per uur

16 februari om 14:13 • Aangepast 1 maart om 02:02
nl
De verkeerspolitie heeft donderdag een gestolen Belgische auto van de weg gehaald. Nadat de bestuurder een volgteken van de politie kreeg, ging hij er vandoor met snelheden die regelmatig boven de 200 kilometer per uur uitkwamen. Tijdens die wilde rit raakte hij een andere auto en een politiewagen. De verdachte had in Nederland en in België nog een gevangenisstraf tegoed.
Profielfoto van Arnold Tankus
Geschreven door

Donderdag reed de politie op de snelweg A16 bij Moerdijk waar ze een gestolen Belgische auto zagen rijden. De politie zette de achtervolging in en vond dat de bestuurder van het gestolen voertuig ‘nerveus’ reed. Hij veranderde constant van snelheid en wisselde meerdere keren onnodig van rijstrook, meldt Verkeerspolitie Zuidwest-Brabant op Instagram.

Daarop werd de hulp ingeroepen van de Eenheid Landelijke Expertise en Operaties. Dat gaf de bestuurder bij de afrit Prinsenbeek een volgteken. Een politiewagen ging links naast hem rijden om te voorkomen dat hij weg kon. Volgens de politie gaf de bestuurder ineens gas en 'stuurde hij abrupt naar links' waardoor hij de wagen van de politie raakte.

Bestuurder ramde gewone weggebruiker
Hierna ontstond een achtervolging in de richting van België waarbij de snelheid regelmatig boven de 200 kilometer per uur uitkwam. In België ramde de bestuurder nog een voertuig van een gewone weggebruiker.

De bestuurder gaf zich in Maria-Ter-Heide bij Antwerpen over aan de Nederlandse politie, waarna hij werd overgedragen aan hun Belgische collega's. De verdachte bleek nog een gevangenisstraf in Nederland en in België open te hebben staan. Zodra de Belgische politie klaar met hem is, wordt hij overgedragen aan Nederland om zijn straf hier uit te zitten. Van zijn rijgedrag wordt ook proces-verbaal opgemaakt.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!