Video

Persoonsverwisseling kost komiek 6500 euro: 'Kom al jaren niet in Tilburg'

17 februari om 16:54 • Aangepast 1 maart om 02:01
nl
Een brief van een gemeente waar je niet woont. En wat voor een brief: een dwangbevel om een boete van 6500 euro te betalen. Acteur en komiek Peter Lusse stond er raar van te kijken. Hij kreeg een dwangbevel van de gemeente Tilburg, terwijl hij naar eigen zeggen al jaren niet in Tilburg is geweest. "Dat kan twee dingen betekenen. Of een verkeersboete of ik mag als trouwambtenaar daar een huwelijk voltrekken. Allebei deze zaken waren niet aan de orde", vertelt hij in een video op TikTok.
Profielfoto van Rik Claessen
Geschreven door

Peter Lusse is acteur en komiek. De meesten zullen hem kennen uit de serie Vrienden Voor Het Leven, waar hij de onnozele Eddie speelde. Hij is al jaren niet meer in Tilburg geweest en toch lag er opeens een brief van de gemeente op zijn deurmat. "Vol verwachting maakte ik de brief open en wat blijkt het te zijn: een dwangbevel in de naam van de koning", lacht Lusse in zijn filmpje op TikTok.

"Toen dacht ik al: hier klopt iets niet."

Lusse ziet vrij snel waar het probleem aan ligt. De brief is gericht aan zijn bv. "Technisch gezien heb ik dat bv'tje nog, maar ik verdien al jaren niet meer genoeg geld om er een bv op na te houden. Dus het bedrijfje bestaat nog wel, maar ik doe er niks mee. Niettemin krijg ik een boete van 6500 euro voor mijn kiezen omdat ik mijn precariobelasting 2021 niet heb betaald."

"Mijn vriendin is intelligenter dan ik en begon te googelen."

Er gaan gelukkig bij Lusse wat belletjes rinkelen. "Precariobelasting betaal je als er dingen van jou op de stoep van de gemeente staan. Denk aan buitenmeubels als reclameborden of containers. Toen dacht ik al: hier klopt iets niet."

Onthutst en een beetje in paniek over deze persoonsverwisseling belt Lusse zijn vriendin. "Die is gelukkig intelligenter dan ik en begon te googelen."

"Ik weet niet wat voor poppenkast ik kan verwachten van de gemeente."

De vriendin van Lusse vindt een restaurant in Tilburg dat dezelfde naam heeft als de bv van Lusse. "Dat lijkt me een voor de hand liggende kandidaat om deze aanmaning te ontvangen." De komiek reageert vrij rustig op de vergissing. "Op zich is het geen probleem. Kan gebeuren. Mensen maken fouten, ook ambtenaren", zegt Lusse.

Toch maakt hij zich wel zorgen. "Ik weet alleen niet hoe het nu zit bij de gemeente. Bij de belastingdienst is het zo dat je eerst moet betalen en dan gaan ze eens kijken of je wat terugkrijgt. Ik weet dus niet wat voor een poppenkast ik nog kan verwachten van de gemeente."

Lusse hoopt daarom dat ze de kwestie bij de gemeente Tilburg 'een beetje menselijk' kunnen oplossen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!