Spijkerplanken takelen pony met wagentje toe op de heide: 'Pislink'

17 februari om 21:02 • Aangepast 1 maart om 02:02
nl
Een ruiter is zaterdag aan het einde van de middag met zijn pony en wagentje door de heide in Heeze over planken met spijkers gereden. De banden van zijn wagentje zijn lek en zijn pony staat op stal en moet worden onderzocht op mogelijk letsel. "Pislink ben ik."
Profielfoto van RedactieProfielfoto van Thijs Verleg
Geschreven door
Redactie & Thijs Verleg

De ruiter is geregeld buiten te vinden met zijn rijtuig. Ook deze zaterdag. Tot zijn grote schrik reed hij over spijkerplanken die enkele centimeters waren ingegraven. Het leverde hem twee lekke banden op en de grote onzekerheid hoe het met de pony gaat.

De planken zag hij in eerste instantie niet liggen. Pas toen de banden lek waren, ging hij poolshoogte nemen en ontdekte hij de levensgevaarlijke situatie. "Een paar dagen geleden reed ik precies daar dezelfde route en toen heb ik niets gemerkt. Hopelijk blijft het bij deze plaats en heeft de dader er niet meer verstopt in de natuur."

De ruiter heeft aangegeven dat hij in ieder geval aangifte gaat doen tegen een aantal instanties die verantwoordelijk zijn voor het gebied. "Het is gewoon verschrikkelijk. Die lekke banden zijn maar materieel. Ik hoop voor de dader dat de pony niets mankeert."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!