PSV en Borussia Dortmund spelen gelijk, spannende return wordt beslissend

20 februari om 22:55 • Aangepast 1 maart om 02:00
PSV en Borussia Dortmund hebben dinsdagavond met 1-1 gelijkgespeeld. In de eerste wedstrijd van de achtste finales voor de Champions League waren de twee ploegen aan elkaar gewaagd. De thuisclub zal het meest balen van het gelijkspel. Ze liet in de eerste helft veel kansen onbenut en de ploeg mist over drie weken het thuisvoordeel in Dortmund. Toch zal PSV met goede moed afreizen naar Duitsland.

De wedstrijd was een kwartier onderweg toen PSV misschien al wel de grootste kans van de avond kreeg. Malik Tillman kreeg de bal van Luuk de Jong via een mooie kaats en kon op weg naar het doel. De middenvelder vergat alleen door te lopen en schoot te gehaast naast.

Het werd grotendeels het verhaal van dit cupduel, zoals dat in de competitie ook vaak wordt aangestipt. PSV scoort dan het meeste in de Eredivisie, maar er worden ook veel kansen om zeep geholpen. Dat deed oud-PSV’er Donyell Malen niet. De eerste kans voor Borussia Dortmund was gelijk raak: 0-1.

Cadeautje
PSV kon goed mee met de Duitse topclub en was met vlagen zelfs de betere partij. Toch keek het dus tegen die achterstand aan. Johan Bakayoko kreeg nog een grote kans op de gelijkmaker, maar de Belg kreeg de bal niet onder controle.

Verschil in kwaliteit was er in het voetbal nauwelijks terug te zien ondanks dat de waarde van de selectie van Dortmund vele malen groter is. Kijkend naar het afronden van de kansen was er wel degelijk een kwaliteitsverschil zichtbaar. Een cadeautje hielp PSV tien minuten na rust aan de gelijkmaker. Tillman werd licht onderuit gehaald door Mats Hummels waarna de Eindhovenaren een penalty kregen. De Jong ging achter de bal staan en faalde niet: 1-1.

Gelijkwaardig
Voor PSV was de wedstrijd tegen Borussia Dortmund de grootste wedstrijd sinds 2016 toen het voor het laatst in de achtste finale van de Champions League stond. Die spanning was voelbaar in het Philips Stadion waar een heerlijke sfeer hing.

De ontmoeting kwam gaandeweg op slot te zitten. Beide ploegen durfden met het oog op de return over drie weken niet door te drukken. Een gelijkspel was het eindresultaat waardoor alles nog mogelijk is. PSV was dinsdagavond echt niet de mindere. Eén ding is zeker: de return in het Signal Iduna Park, zoals het Westfalenstadion tegenwoordig heet, gaat spannend worden. Deze twee ploegen zijn zeer aan elkaar gewaagd.