Video

Man rijdt fietsers aan en laat hen zwaargewond achter: cel dreigt

20 februari om 22:01 • Aangepast 1 maart om 02:00
nl
Eind juli 2022 zijn in Eindhoven twee fietsers zwaargewond geraakt nadat ze door een auto waren aangereden. De bestuurder van de wagen reed daarna door. De man, een Eindhovenaar van nu 24, meldde zich pas na ruim anderhalve dag bij de politie. Deze dinsdag moest hij zich voor zijn gedrag verantwoorden bij de rechtbank in Den Bosch. De officier van justitie nam het hoog op en eiste een celstraf van negen maanden. Ook zou de man zijn rijbewijs minstens een half jaar moeten inleveren.
Profielfoto van Hans Janssen
Geschreven door

Het ongeluk gebeurde 30 juli 2022 op de Mecklenburgstraat in Eindhoven, rond half vijf ‘s nachts. De twee fietsers, een vrouw en een man van toen dertig jaar oud, werden hard van achteren aangereden. Ze botsten daarop tegen twee geparkeerde personenauto’s en liepen zwaar letsel op. Beiden hebben er nog steeds last van.

De bestuurder reed na de botsing door, zelfs met een hogere snelheid en op de verkeerde weghelft. Daar botste hij op een verkeersheuvel om uiteindelijk tegen een lantaarnpaal tot stilstand te komen. De chauffeur raakte gewond, maar wist uit zijn zwaar beschadigde auto te komen en hard weg te rennen. Ruim 41 uur later meldde hij zich bij de politie. Toen was niet meer vast te stellen of de Eindhovenaar onder invloed van alcohol of drugs was toen hij de fietsers aanreed.

De officier van justitie rekent het de verdachte aan dat hij de fietsers heeft aangereden door zeer onvoorzichtig rijgedrag. Ook wordt hem verweten dat hij hen daarna in hulpeloze toestand heeft achtergelaten en dat hij er alles aan heeft gedaan - inclusief het negeren van verkeersregels - om aan de politie te ontkomen.

De officier eiste dus een celstraf en een rijontzegging van een half jaar. Mocht hij weer de fout ingaan, dan zou hij nog eens een jaar niet achter het stuur mogen zitten.

De slachtoffers raakten ernstig gewond, hun fietsers zwaar beschadigd:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!