Titelstrijd ligt weer open na nederlaag Willem II in topper

23 februari om 21:56 • Aangepast 5 maart om 02:01
nl
Willem II heeft een zware tik gekregen in de strijd om het kampioenschap. De Tilburgers verloren in eigen huis van concurrent Roda JC. Het werd 2-3 voor de Limburgers. Op de ranglijst blijft Willem II eerste, maar het gat met Roda JC is geslonken naar vier punten.
Profielfoto van Leon Voskamp
Geschreven door

Freek Heerkens weet wat het is om kampioen te worden. De 34-jarige verdediger was er in het seizoen 2013/2014 bij toen Willem II de titel pakte in de toenmalige Jupiler League. Nu tien jaar later maakt de Brabander nog steeds deel uit van de selectie. Vrijdagavond mocht hij weer eens in de basis starten als vervanger van de geschorste Raffael Behounek.

In de tussenliggende jaren maakte Heerkens veel mee bij Willem II. Hij speelde een bekerfinale en Europees voetbal, maar ook degradeerden de Tilburgers uit de Eredivisie. De verdediger uit Heeswijk-Dinther hoopt over een paar maanden weer de platte kar op te kunnen. De titelstrijd ligt echter weer open door de nederlaag tegen Roda JC.

"Deze nederlaag is heel zuur. Na een ongelukkige tegengoal scoren we in de eerste helft twee goede goals, maar vergeten de derde te maken. Dat zou een goede verhouding van het wedstrijdbeeld zijn geweest."

"De late 2-3 was erg vervelend."

"In de tweede helft kregen we minder druk op de opbouw van Roda JC. Verdedigend was het niet doortastend genoeg en aanvallend brachten we te weinig. Met frisse krachten in het team en de steun van het publiek gingen we voor de derde goal, maar hij viel niet. Dat we in de slotfase de 2-3 tegen kregen, was natuurlijk erg vervelend."

"We moeten ons niet van de wijs laten brengen."

De competitie duurt nog elf wedstrijden, dus het kan nog flink spannend worden. "We gingen als team het veld op om te winnen. Bij winst hadden we goede zaken gedaan in de titelstrijd. We moeten ons echter niet van de wijs laten brengen door deze nederlaag. Komende week pakken we de draad weer op."

Over zijn eigen prestatie was Heerkens niet geheel tevreden. "Het is altijd lekker om op het veld te staan, maar als je verliest heb je een klotegevoel. Ik heb een aantal zaken goed gedaan, maar ook dingen waar ik absoluut niet tevreden mee ben. Daar ga ik mee aan de slag."

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!