Blijft het nat en druilerig? Onze weerman weet het antwoord

24 februari om 11:00 • Aangepast 5 maart om 02:01
nl
Voor wie het wel gehad heeft met het regenachtige, grijze weer van de afgelopen dagen heeft Raymond Klaassen van Weerplaza goed nieuws. Komende week knapt het wat op. "Je kunt een lentegevoel krijgen."
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

Deze zaterdag is het volgens Raymond nog 'van alles wat'. "Maar de buitjes waarmee we deze ochtend nog te maken hebben, worden 's middags wat minder actief", vertelde hij zaterdagochtend in het radioprogramma 'Weekend' op Omroep Brabant. "Af en toe kan dan de zon eventjes doorbreken. De temperatuur komt uit op zo'n 8 graden. Daarbij waait een wind uit het zuiden, zwak tot matig."

"Het wordt allemaal wat rustiger in de loop van de week."

Komende avond en nacht krijgen we opnieuw te maken met buien, vanuit het zuidwesten. "Zondagochtend is het waarschijnlijk ook nog even aan het regenen. Maar in de middag is het ook dan allemaal wat droger. Er zijn wel veel wolkenvelden, maar ook dan kan de zon af en toe doorbreken. Daarbij wordt het 9 of 10 graden, bij een wind uit het zuiden."

Komende week begint de meteorologisch lente. Het is niet zo dat de temperatuur dan ook meteen de hoogte in schiet. "Maar het wordt wel allemaal wat rustiger in de loop van de week. We zien dat het weerbeeld wat droger wordt, dat de zon wat vaker gaat schijnen. Dat betekent dat je een beetje lentegevoel gaat krijgen. De temperatuur komt uit rond 10 graden."

"Maandag kan het waterkoud worden."

Het eerste deel van de komende week verloopt nog wel wisselvallig. "Met name maandag gaat het waterkoud aanvoelen. Dan is er veel bewolking en van tijd tot tijd regen, bij een noordoosten wind. Dan wordt het hooguit 6 of 7 graden, maar voor het gevoel is het dan nog wat kouder. Dit wordt dinsdag en woensdag wat goed gemaakt. Dat worden twee goede dagen, denk ik. Met droog weer en de zon laat zich dan ook zien."

Komende week kun je een lentegevoel krijgen, volgens Raymond Klaassen van Weerplaza (foto: Ben Saanen).
Komende week kun je een lentegevoel krijgen, volgens Raymond Klaassen van Weerplaza (foto: Ben Saanen).

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!